Järfälla Kommun

Järfällas unga har röstat fram sommaraktiviteter

Dela

I projektet 250K - Ung demokrati har röstningen om sommaraktiviteter precis avslutats och nästan 600 unga har tyckt till om vilka aktiviteter de vill se i Järfälla i sommar. Här presenteras de vinnande förslagen.

Ungdomsambassadörer från Järfälla; Amina Ali, Mustafa Jasem och Warda Abdalla,  tillkännager de vinnande förslagen under GenZ-galan.
Ungdomsambassadörer från Järfälla; Amina Ali, Mustafa Jasem och Warda Abdalla, tillkännager de vinnande förslagen under GenZ-galan.

Följande förslag har fått flest röster:

  • Festival med artister, mat, musik, dans, ortens poeter, godis och andra aktiviteter.
  • En grillkväll för alla med aktiviteter och lekar.
  • Övernattningskväll: Grilla och gör aktiviteter som att kolla på film eller spela spel. Övernattningen avslutas med gemensam frukost.

Ungdomsambassadörer i projektet 250K - Ung demokrati har under våren samlat in förslag från unga, genomfört workshops om demokrati och peppat unga att rösta.

– Det är kul att se vilket engagemang som funnits att lämna in förslag och att rösta bland Järfällas unga. Det visar ett engagemang för demokratiska processer. Nu är det upp till oss att visa att vi kan genomföra aktiviteterna på ett tryggt sätt, säger Torsten Friberg (C), ordförande i kultur-, demokrati- och fritidsnämnden.

Nästa steg

Nästa steg är att arbeta fram hur de vinnande förslagen kan genomföras på ett säkert sätt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset samt att para ihop de vinnande förslagen med demokratifrämjande aktiviteter.

– Det ska bli en spännande utmaning att skapa en trygg, säker och smittfri festival för Järfällas unga i dessa annorlunda tider. Vi kommer verkligen behöva tänka om och tänka nytt, säger Ina Molin, projektledare 250K - Ung demokrati.

Vinnande förslag presenterades på ungdomsgala

De vinnande förslagen presenterades för första gången under GenZ-galan, en virtuell ungdomsgala som ägde rum i måndags av, med och för unga i Järfälla kommun och Värmdö kommun.

Om projektet 250K- Ung demokrati

Projektet 250K- Ung demokrati är ett projekt som värnar demokratin mot våldsbejakande extremism genom att visa unga att demokratiska vägar är vägen att gå om man vill vara med och bestämma och tycka till i samhället.

250K står för 250 000 demokratiska idéer i Järfälla och heter så för att unga över sig i demokrati genom att lämna in förslag och rösta om hur 250 000 kronor ska fördelas mellan aktiviteter som uppmärksammar demokratin.

Projektet drivs av Järfälla kommun och är finansierat av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Nyckelord

Bilder

Ungdomsambassadörer från Järfälla; Amina Ali, Mustafa Jasem och Warda Abdalla,  tillkännager de vinnande förslagen under GenZ-galan.
Ungdomsambassadörer från Järfälla; Amina Ali, Mustafa Jasem och Warda Abdalla, tillkännager de vinnande förslagen under GenZ-galan.
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum