Trafikverket

Järnvägsbron i Vänersborg stängs för tågtrafik

Dela

Den över 100 år gamla järnvägsbron i Vänersborg stängs för järnvägstrafik från måndagen den 30 september fram till onsdagen den 30 oktober på grund av reparationer. Det handlar om sprickbildningar som måste åtgärdas.

Sprickor i järnvägsbron upptäcktes första gången 2005 och sedan dess har bron stått under ständig bevakning med återkommande inspektioner och på senare tid också kameraövervakning. Under årens lopp har sprickorna reparerats kontinuerligt, men svetslagningarna har orsakat nya sprickor i det gamla spröda stålet.

- Vid vår senaste inspektion såg vi att sprickorna växt snabbt och blivit så pass stora att vi måste göra en större reparation som kommer att ta fyra veckor att genomföra, säger Christer Ahlin, avdelningschef Underhåll i Väst på Trafikverket.

Från och med måndag 30 september klockan 12:15 är tågtrafiken inställd på sträckan Uddevalla-Öxnered- Vänersborg. Det påverkar tågen på linjen Uddevalla-Herrljunga-Borås samt Göteborg-Vänersborg. Buss ersätter inställda tåg på delar av sträckorna. Tågen beräknas kunna gå som vanligt igen från och med den 30 oktober.

Resenärer hänvisas till sitt tågbolag för mer information om resan.

Sjötrafiken är inställd under helgen men kan passera som vanligt under reparationsarbetet från måndag 30 september. 

Kontakter

Christer Ahlin, avdelningschef Underhåll Väst, Trafikverket, 070-329 47 65
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum