Swedtrain

Järnvägsdagen 11 november – konferens där klimat, politik och teknisk utveckling står i fokus

Dela

200 ledande aktörer samlas på konferensen för att laddas med kunskap och inspiration inom järnvägsbranschens viktigaste framtidsfrågor.

Måndagen den 11:e november är det för sjunde året i rad dags för den årliga Järnvägsdagen på Waterfront Congress i Stockholm som arrangeras av Swedtrain och Tågoperatörerna.

Årets tema är klimatagendan 2030 och järnvägens nyckelroll för att klara av den klimatomställning som krävs för att nå uppsatta mål. Vi vet att digitalisering är en del av lösningen, men vilka cybersäkerhetsutmaningar behöver vi samtidigt hantera?  Vad gör olika aktörer inom järnvägsbranschen? Vad gör EU för att främja järnvägen? Och vad tycker våra politiker?  

Under dagen får vi svar på dessa frågor och bland talarna ser vi bland annat Infrastrukturminister Thomas Eneroth, arrangörernas ordförande Crister Fritzon, Tågoperatörerna och Björn Asplund, Swedtrain, Lena Erixon, GD Trafikverket, Johan Kuylenstierna, Peter Wolodarski samt Åsa Schwarz för att nämna några.

Järnvägsdagen arrangeras 11 november 2019 på Waterfront Congress i Stockholm.
Konferensen startar kl. 09.30 och slutar kl. 17.00. Tomas Eneroth inledningstalar ca 9.40.

Hela programmet finns att ta del av här: https://www.swedtrain.org/event/jarnvagsdagen-2019/

Anmälan för press

Anmäl dig till jarnvagsdagen@tebab.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Björn Asplund, ordförande Swedtrain. Foto: Swedtrain
Björn Asplund, ordförande Swedtrain. Foto: Swedtrain
Ladda ned bild
Christer Fritzon, ordförande Tågoperatörerna. Foto: SJ
Christer Fritzon, ordförande Tågoperatörerna. Foto: SJ
Ladda ned bild
Pia Lagerlöf, Generalsekreterare Swedtrain.  Foto: Swedtrain
Pia Lagerlöf, Generalsekreterare Swedtrain. Foto: Swedtrain
Ladda ned bild

Länkar

Om

Swedtrain
Swedtrain
Storgatan 5
Stockholm

08-782 08 50http://www.swedtrain.org

SWEDTRAIN är branschföreningen för järnvägsindustrin. Våra medlemsföretags verksamhet i Sverige omsätter tillsammans över 15 miljarder och finns över hela landet. Vi är verksamma inom tillverkning, underhåll och tjänster av allt ovan räls – från spårfordon, drivenheter, bromssystem och koppel till IT-lösningar, signalsystem och verkstadslokaler.

 

Följ Swedtrain

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Swedtrain

Swedtrain välkomnar Twindej som ny medlem!24.2.2020 10:09:05 CETPressmeddelande

Twindej är ett ägarlett teknikföretag som grundades 2008 av två tvillingbröder. Twindej levererar teknisk kompetens inom spårfordonsmarknaden genom utbildning, konsultuppdrag eller certifierade tjänster. De har omkring 70 anställda, har sitt säte i Västerås och tillhandahåller specialister och projektledare inom driftsättning, utbildning, kylteknik och underhåll. Kunderna är idag fordonstillverkare, trafikoperatörer, underhållare och systemtillverkare. Se Twindejs hemsida för mer information http://www.twindej.se

Branschgemensam satsning ska få fler unga att välja järnvägen10.6.2019 06:45:00 CESTPressmeddelande

Idag råder det stor brist på järnvägskompetens, både akademisk och yrkesutbildad personal. Samtidigt står branschen inför stora pensionsavgångar. Swedtrain har därför tillsammans med tre av sina medlemsbolag, Alstom, EuroMaint och WSP, startat ett praktikprogram för högskolestudenter. Praktikprogrammet är unikt i sitt slag eftersom studenterna under en sommar erbjuds att praktisera på tre olika företag.

Politisk överenskommelse om höghastighetsbana krävs för punktligare tåg4.6.2018 14:59:00 CESTPressmeddelande

På en pressträff under måndagen presenterade Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och Klimatminister Isabella Lövin (MP) regeringens satsningar i den nationella planen för 2018-2029. Bland satsningarna märks 148 miljarder kronor i nyinvesteringar i svensk järnväg, däribland Ostlänken, Göteborg-Borås och Lund-Hässleholm som en del i en framtida svensk höghastighetsbana – Vi välkomnar regeringens ambition om att bygga en sammanhållen höghastighetsbana för 320 km/h. Nu krävs en bred politisk överenskommelse för att genomföra satsningen, säger Pia Lagerlöf, Generalsekreterare för Swedtrain. Den nationella planen innehåller många välbehövliga uppgraderingar av järnvägssystemet, även om många av satsningarna börjar byggas först om ca 10 år. Bland satsningarna märks framför allt tre delsträckor, som skulle kunna vara tre delsträckor i en kommande höghastighetsbana. * Ostlänken Järna-Linköping * Lund-Hässleholm * Göteborg-Borås Regeringen anser att det är viktigt att påbörja byggandet av en

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum