Toyota Motor Corporation

JAXA och Toyota utvecklar bemannat rymdfordon

Dela

Den japanska rymdorganisationen JAXA och Toyota Motor Corporation inleder ett treårigt forskningssamarbete från 2019 till och med 2021. Redan i mars 2019 meddelade JAXA och Toyota att de tillsammans skissade på ett gemensamt samarbetsprojekt för att utveckla en bemannad trycksatt månfarkost driven med bränslecellsteknik. Under kommande tre år ska JAXA och Toyota tillverka, testa och utvärdera prototyper. Målet är att utveckla en bemannad trycksatt månfarkost för att utforska månens yta som en del av ett internationellt projekt.

Gemensam forskningsperiod från 20 juni 2019 till slutet av räkneskapsåret 2021.
Övergripande plan av forskningen indelat i varje fiskalår:
  • 2019 Identifiera tekniska element som måste utvecklas för att köra på månen, sätta specifikationer för protoypmodellen.
  • 2020 Tillverka testdelar för varje tekniskt element, tillverka en prototypmodell.
  • 2021 Testa och utvärdera såväl de tillverkade testdelarna som prototypmodellerna
I de inledande samtalen enades JAXA och Toyota om grundläggande krav för fordonet. Interiört måste den vara tillräckligt stor så att astronauterna kan ta av sig sin utrustning samt kunna erbjuda 13 kvadratmeter levnadsyta. Exteriört ska den inte vara större än två minibussar. Resan till månen begränsar hur mycket bränsle som fordonet kan ta med, men ett krav är minst 1 000 mils räckvidd.

– Hädanefter kommer hemplaneten vara ett viktigare begrepp än hemstad eller hemland. En av bilens viktigaste roller är att se till att människor kommer hem levande. Och jag tror att det är precis vad som behövs i det här projektet. Jag är mycket glad för detta projekt och de högt ställda förväntningarna på Toyotafordonens bränslecellsteknik, prestanda och hållbarhet, säger Akio Toyoda om satsningen.

Jaxas vice vd, Koichi Wakata, är även han exalterad över samarbetet och de krav som ställs på produkten.
– På JAXA studerar vi olika tekniker som kommer att användas under framtida rymduppdrag. Trycksatta rovers kommer att vara ett viktigt del i att förverkliga mänsklig månutforskning, som vi hoppas kommer att äga rum under 2030-talet. Men vi strävar efter att sätta en rover på månen 2029.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Toyota Motor Corporation
Toyota Motor CorporationMed 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonskoncerner. I Toyota-koncernen ingår förutom Toyota och Lexus även TOYOTA GAZOO Racing, Daihatsu Motor Co., Ltd. och Hino Motors, Ltd.

2018 sålde koncernen 10 593 698 fordon, varav cirka tio procent i Europa. Toyota Motor Corporation har elektrifierat elektrifierat bilvärlden i två decennier och fler än 13 miljoner elhybrider har sålts sedan den allra första masstillverkade elhybriden Toyota Prius lanserades 1997.

Pressinformation från Toyota i Sverige hittar du här!

Pressinformation från Lexus i Sverige hittar du här!

Följ Toyota Motor Corporation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Toyota Motor Corporation

Jonas Björkman utklassad av Rebecka Sternisa Bellander i rullstolstennis13.11.2019 13:07:37 CETPressmeddelande

Femfaldiga SM-mästarinnan Rebecka Sternisa Bellander siktar mot Paralympics i Tokyo 2020 – men på vägen dit väntade en nervkittlande match i rullstolstennis mot tennislegendaren Jonas Björkman. Resultatet? 24-åriga Rebecka utklassade den tidigare världsettan Jonas. Matchens syfte var att visa på den enorma talang som finns inom parasporten – och samtidigt få fler att våga satsa.

Toyota levererar mobilitet till Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202024.7.2019 12:12:35 CESTPressmeddelande

Toyotas tre huvudpelare för Tokyo 2020 handlar i huvudsak om (1) Mobility for All för att ge alla människor friheten att röra på sig, (2) Hållbarhet genom förverkligandet av ett vätgassamhälle (miljö/säkerhet) och (3) Logistikstöd för spelen genom att tillhandahålla Toyota Production System (TPS). Med dessa tre hörnstenar ska Toyota leverera mobilitetslösningar som går bortom konventionella fordon. Med mobilitetslösningar som kombinerar TPS med olika tjänster för mobilitet ska Toyota hjälpa till att underlätta driften av Tokyo 2020 samtidigt som man underlättar transporterna för atleter, personal och besökare. Genom robotar ska Toyota dessutom underlätta evenemang och skapa unika upplevelser som överträffar den allmänna uppfattning om vad mobilitet innebär. Samtidigt fortsätter Toyota att utmana sig själva genom att erbjuda "Mobility for All" genom att erbjuda olika typer av mobilitetslösningar för att göra Tokyo 2020 till ett unikt arrangemang.

Toyota-robotar hjälper till under Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202022.7.2019 00:00:00 CESTPressmeddelande

Som global sponsor till Olympiska och Paralympiska spelen vill Toyota Motor Corporation (Toyota) tillhandahålla mobilitetslösningar som sträcker sig bortom konventionella fordon under de Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 2020. Som en del i detta arbete deltar Toyota i ”Tokyo 2020 Robot Project” som leds av Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympics Games (2020) som sammanför regeringens, regionens såväl som spelens partners med experter inom robotteknik. Under spelen i Tokyo 2020 kommer robotarna som introduceras av Toyota att hjälpa människor på flera olika ställen och arenor med mobilitet. Genom att hjälpa människor att känna och uppleva deras drömmar och förhoppningar är Toyota övertygade om att det ytterligare kommer bidra till spänningen och framgången för Tokyo 2020. - Inom vårt engagemang att hjälpa människor att upptäcka och aktivera sig ’Supporting human life activities and living in harmony with people” använder vi industriell robotteknik på flera olika

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum