TU - Medier i Sverige

Jeanette Gustafsdotter lämnar TU – ska bli generalsekreterare på Sveriges Museer

Dela

Jeanette Gustafsdotter slutar som vd på branschorganisationen TU – Medier i Sverige för att bli generalsekreterare för riksförbundet Sveriges Museer.

– Jag har varit på TU sedan 2011. Och vilken resa vi har gjort. Till smalare och vassare som branschorganisation, sänkt digitalmoms, problemen med hot och hat mot medierna har hörsammats, förtroendearbetet och mycket annat. Dagspressens roll för demokratin är omistlig och att arbeta med dessa frågor har varit fantastiskt. Museivärlden är med sitt fokus på kunskap, möten och demokrati också central för det fria ordet och det öppna samhället. Det kombinerat med att jag personligen är en entusiastisk museibesökare gjorde att jag inte kunde motstå chansen. Jag lämnar ett drömjobb för ett annat drömjobb, säger Jeanette Gustafsdotter.

 – Vi tycker att det är tråkigt att Jeanette slutar som vd, och vi önskar henne lycka till i hennes framtida roll. Jeanette har betytt mycket för TU:s utveckling. Organisationens styrelse startar arbetet med att rekrytera en ny vd omgående. I det arbetet kommer vi att se till att TU får största möjliga nytta av Jeanettes gedigna erfarenhet tills en ny permanent lösning finns på plats. Nu jobbar vi framåt med arbetet att bygga en fortsatt stark branschorganisation i ett föränderligt medielandskap, säger Victoria Svanberg, ordförande TU – Medier i Sverige.

Kontaktpersoner:

Jeanette Gustafsdotter, TU – Medier i Sverige, 070-624 45 56

Victoria Svanberg, NWT Gruppen, 070-633 50 50

Kontakter

Länkar

Om

TU - Medier i Sverige
TU - Medier i Sverige
Kungsgatan 62
111 22 Stockholm

08-692 46 00https://tu.se/

Följ oss gärna på Twitter och på Facebook!

TU - Medier i Sverige är en branschorganisation som arbetar för fria och konkurrenskraftiga medier för ett öppet och demokratiskt samhälle.

Läs mer om mediehusens branschorganisation.

Swedish Media Publishers' Association, Box 22500, SE-104 22 Stockholm.

Besöksadress: Kungsgatan 62, 3 tr. Tel: +46 8 692 46 00.

info@tu.se, www.tu.se, www.dagspress.se

Information om hur vi samlar in och använder personuppgifter i vår verksamhet finns i vår dataskyddspolicy >>

 

Följ TU - Medier i Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TU - Medier i Sverige

TU välkomnar stärkt konsumentskydd – men inskränk inte yttrandefriheten14.12.2020 15:03:54 CETPressmeddelande

Tidningsutgivarna (TU) har i dag tagit del av ”Ökat skydd och stärkt reglering på den omreglerade spelmarknaden, SOU 2020:77”, som är slutbetänkandet av den statliga Spelmarknadsutredningen. TU välkomnar ambitioner om stärkt konsumentskydd och förslag om och att stänga ute olicensierat spel från Sverige, men anser att begränsningar av marknadsföring i grundlagsskyddade medier är problematiska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum