Svenska Brottningsförbundet

Jenny Fransson - B-provet analyserat

Dela

Torsdagen den 9 januari 2020 genomförde Jenny Fransson en dopingkontroll där A-provet påvisade ett positivt testresultat. Jenny Fransson och Svenska Brottningsförbundet har haft som önskemål att påskynda processen för analys av B-provet och under torsdagen den 6 februari analyserades B-provet i ett WADA ackrediterat laboratorium i Huddinge. Resultatet visade ett positivt provresultat.

Detta är en del i den utredning som Dopingkommissionen gör enligt fastlagda rutiner. Vi som förbund kan inte svara på när utredningen kommer vara färdig utan hänvisar till Tommy Forsgren, Svensk Antidoping gällande frågor som rör utredningen.

Kontakter

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Gällivare Sportklubbs pressmeddelande – Jenny Fransson4.2.2020 12:33:10 CETPressmeddelande

Gällivare Sportklubb är chockade över det besked som nått oss att Jenny Fransson har lämnat ett positivt dopingprov. Varje form av doping är oacceptabel – något vi tar avstånd ifrån. Vi i föreningen står för en ren idrott. En process har nu startats på Dopingkommissionen - en utredning ska göras enligt fastställda rutiner. Det är viktigt att man får klarhet i det som hänt – viktigt med fakta. Föreningen agerade omedelbart under måndagen efter beskedet med att samla alla tränare, ledare och styrelse i brottningssektionen för att utifrån vår föreningspolicy – där nyckelord är bl a öppenhet, ärlighet och förtroende - diskutera det som hänt. Föreningen är mycket stolt över den bredd och topp vi har inom brottningen och de mycket stora framgångar vi haft under många år. Vi har följt Jenny under hela hennes idrottskarriär. Vi har stöttat henne och hon har hela tiden varit en förebild för föreningen och våra barn och ungdomar med sitt sätt att vara. Självfallet är våra tankar just nu hos Jenn

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum