Svenska Bowlingförbundet

Jenny Wegner tar brons i World Games i bowling

Dela

Jenny Wegner vann under måndagskvällen brons i singel i World Games. Hon besegrade Janin Ribguth från Tyskland i en jämn bronsmatch med 2-1. – Jag är väldigt stolt över att jag håller ihop det och kan ta hem bronset, säger Jenny Wegner.

Jenny Wegner
Jenny Wegner

Jenny Wegner hade övertaget i första serien. Hon slog idel strike förutom i andra rutan och vann första serien med 268-172. Andra serien följdes spelarna länge åt men det var Janin Ribguth som till sist lyckades ta hem den med 248-245. I tredje serien så fick Jenny Wegner en tuff start med ett hål i andra rutan men följde sedan upp med sex raka strikes. Wegner kunde till sist säkra bronset genom att vinna den tredje serien med 230-206.

En situation i semifinalförlusten mot Shannon O´Keefe, USA gjorde att Jenny Wegner hade lite blandade känslor kring bronset. O´Keefe hade ett slag i mitten av tredje serien där många menade att hon borde haft ett hål då en kägla dröjde flera sekunder innan den föll ned. Istället fick hon två käglor kvar bredvid varandra. Tävlingsledningen stod dock på sig om att allt gått rätt till. Sverige lämnade därefter in en protest och de hade inte fått något besked om den när bronsmatchen var genomförd.
– Det känns som att jag inte fick en ärlig chans att nå finalen och det är jag väldigt besviken över. Det hade varit helt okej om det var enligt reglerna men här känns det inte så. Det blev en lång väntan inför bronsmatchen väldigt oklart hur det skulle bli inför bronsmatchen men om de skulle ändra något efter så blir det även fel för spelarna i finalen, säger Jenny Wegner. 

Hon kunde ändå ladda om och få till spelet när det gällde.
– Jag brukar vara rätt bra på att stänga ute allt men det var lite svårare denna gång. Jag ville verkligen åka härifrån med en medalj och det hade varit oerhört tungt att lämna mästerskapet tomhänt, säger Wegner som är nöjd med sitt spel.
– Jag gör en jättebra match och Ribguth spelar också riktigt bra. Jag är väldigt glad över att jag lyckas ta hem bronset.

World Games har spelats med stringmaskiner där käglorna sitter i ett snöre vilket Jenny Wegner tycker har varit tufft.
– Det blir väldigt annorlunda med stringkäglor. Käglor trillar som inte borde trilla och sedan har det varit väldigt korta distanser, vilket gör det mer slumpmässigt. Det känns så långt ifrån hur vår sport ska vara och vi spelare är enade om att detta inte är rättvist.

Utöver det menar Jenny Wegner att det har varit en häftig upplevelse att spela World Games.
– Det är det bästa evenemanget jag har varit med om. Det blir en sådan gemenskap mellan länderna och det är så många som supportar varandra.

Förbundskapten Robert Andersson är glad över medaljen.
– Jag är superstolt över Jennys spel. Hon har spelat fantastiskt bra hela mästerskapet och det känns väldigt kul att vi kan åka härifrån med en medalj, säger Robert Andersson.

Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jenny Wegner
Jenny Wegner
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bowlingförbundet
Svenska Bowlingförbundet
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-699 60 00https://www.swebowl.se/

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum