Dramaten

Jens Ohlin och Hannes Meidal gör ny Faust

Dela

Dramatikerduon Jens Ohlin och Hannes Meidal utforskar ondskan när de nu sätter upp en uppföljare till Goethes Faust. Urpremiär på Elverket den 15 november.

Hannes Meidal och Jens Ohlin. Foto: Ali MIan
Hannes Meidal och Jens Ohlin. Foto: Ali MIan

Jens Olins och Hannes Meidals pjäs är en slags uppföljare till Goethes Faust. Wagner – Fausts lärjunge – försöker, efter läromästarens död, hantera konsekvenserna av dennes pakt med Djävulen. Wagner vill försöka förstå den position hon fått i arv av Faust. Kan hon urskulda sig med sin okunskap, att hon inte sett något ont? Om hon inte såg ondskan i sin närhet tidigare, varför skulle hon kunna göra det nu? Hur håller man den borta?

Jens Ohlin och Hannes Meidal har skapat en rad uppmärksammade uppsättningar, som med avstamp i klassiker blivit högaktuella fristående verk. Deras nyskrivna Hamlet, 2017 Teater Galeasen i samarbete med Dramaten blev en succé och belönades med Thaliapriset och Svenska Teaterkritikers Förenings Teaterpris. Nu har de skrivit en ny Faust – en mardrömslabyrint på versfötter, om viljan att lysa upp allt i livets och konstens skuggor, att ta sitt ansvar, se ondskan i ögonen och utrota den, en gång för alla.

Medverkande: Thérèse Brunnander, Ana Gil de Melo Nascimento, Per Mattsson, Hannes Meidal, Razmus Nyström, Frida Österberg

Av: Jens Ohlin och Hannes Meidal
Regi
: Jens Ohlin
Ljusdesigin och scenografi: Susanna Hedin
Musik: Foad Arbabi
Kostym: Matilda Hyttsten
Mask och peruk: Lena Strandmark

Introduktion till Faust
Introduktion till Faust med dramaturg Magnus Florin. Den 20 november och 4 december kl. 18.30 i Elverkets foajé. Fri entré, öppet för alla (även de utan biljett till kvällens föreställning).

Samtal efter Faust
Samtal efter Faust med Hannes Meidal och Jens Ohlin, under ledning av dramaturg Magnus Florin. Den 22 november.  Fri entré, öppet för alla (även de utan biljett till kvällens föreställning).

Faust, urpremiär 15 november, Elverket.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hannes Meidal och Jens Ohlin. Foto: Ali MIan
Hannes Meidal och Jens Ohlin. Foto: Ali MIan
Ladda ned bild
Frida Österberg i Faust. Foto: Jenny Baumgartner
Frida Österberg i Faust. Foto: Jenny Baumgartner
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum