TT Nyhetsbyrån

Jens Werner blir ny chef för TT:s inrikesredaktion

Dela

Jens Werner kommer närmast från Sörmlands media, där han sedan maj 2015 varit ansvarig för koncernens redaktionella digitala utveckling och även jobbat som nyhetschef på Eskilstuna-Kuriren. Innan dess jobbade Jens som digital samordnare på Expressen.

Jens Werner blir ny chef för inrikesredaktionen på TT Nyhetsbyrån. Foto: Marie Bremberg
Jens Werner blir ny chef för inrikesredaktionen på TT Nyhetsbyrån. Foto: Marie Bremberg

Spännande fas på TT Nyhetsbyrån
- TT gör i Jens en topprekrytering. Han är en erfaren och bred arbetsledare och nyhetschef med djup erfarenhet av digitala publiceringsvillkor såväl i regional press som på riksplanet. Det är en kompetensprofil som passar utmärkt med TT:s mål och utveckling, säger redaktionschef Vicktor Olsson.

På TT Nyhetsbyrån kommer Jens att ingå i arbetslaget under övergripande nyhetschef Lisa Abrahamsson och nyhetschef Magnus Persson.

- Vi har sökt efter en chef som kan skapa bra kreativ stämning i inrikesgruppen och jobba med arbetsledning, feedback, schysst ledarskap och digitalt tänk. Det är jättekul att få hit Jens och hans erfarenheter, säger Lisa Abrahamsson, som förutom nyhetschefsrollen också är biträdande redaktionschef.
 
Jens börjar på TT Nyhetsbyrån i december
- Jag ser fram emot att att jobba med riksnyheter igen. Med min bakgrund som onlinechef blir det även intressant att bidra till utvecklingen av den digitala produkten. TT befinner sig i en spännande fas, det verkar vara mycket på gång. Bredden och kompetensen på TT är fantastisk och jag är ödmjuk inför all kunskap som finns där, säger Jens Werner.
 
Årets dagstidning
I april i år blev Eskilstuna-Kuriren utsedd till årets dagstidning av Tidningsutgivarna. Tidningen nominerades bland annat för två uppmärksammade granskningar: "Den svenska trollfabriken" (som ledde till en Guldspadenominering för reportern Mathias Ståhle) och "Det blågula hatet".
- Jag har haft tre bra år på Eskilstuna-Kuriren och Sörmlands Media med både journalistiska framgångar och stark digital utveckling. Jag kommer så klart att sakna alla kollegor, säger Jens Werner.
 

För frågor:

Lisa Abrahamsson, biträdande redaktionschef TT Nyhetsbyrån
mobil 070-25169 46, lisa.abrahamsson@tt.se

Nyckelord

Bilder

Jens Werner blir ny chef för inrikesredaktionen på TT Nyhetsbyrån. Foto: Marie Bremberg
Jens Werner blir ny chef för inrikesredaktionen på TT Nyhetsbyrån. Foto: Marie Bremberg
Ladda ned bild

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Årets valkompass slår alla rekord5.9.2018 09:20:04Pressmeddelande

Med bara dagar kvar till valet står det klart att fler och fler svenskar testar sina åsikter i TT:s valkompass. Varje dag använder över 50 000 personer kompassen, visar statistik från TT Nyhetsbyrån. Jämfört med början av augusti har den dagliga användningen mer än 15-faldigats och trenden pekar fortsatt uppåt. Det betyder att 2018 års valkompass redan nu har slagit alla tidigare rekord. Nyligen stod det klart att valkompassen har gjorts över 2 000 000 gånger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum