Jernkontoret

Jernkontoret förstärker med mer politisk kommunikationskompetens

Dela

19 maj börjar Hanna Escobar-Jansson på Jernkontoret. Hon kommer att vara kommunikatör med fokus på politik och opinion samt förstärka forskningsavdelningens kommunikation inom kompetensförsörjning.

Hanna Escobar-Jansson, ny kommunikatör på Jernkontoret.
Hanna Escobar-Jansson, ny kommunikatör på Jernkontoret.

Från och med 19 maj förstärker Hanna Escobar-Jansson Jernkontorets kommunikationsavdelning.

– Hanna kommer att se till så att vi jobbar ännu smartare och att vi använder rätt verktyg för att nå beslutsfattarna med våra budskap för en konkurrenskraftig och hållbar stålindustri, säger Maja Boström, kommunikationsdirektör på Jernkontoret.

Hanna kommer närmast från en av Sveriges främsta Public affairs-byråer, Diplomat Communications, där hon arbetat som kommunikationskonsult i sex år.

– Vår svenska järn- och stålindustri visar att det är företagen som gör klimatomställningen möjlig och att det vi gör får effekt för svensk konkurrenskraft och för det globala hållbarhetsarbetet. För att fortsätta, för att nå klimatmålen och skapa tillväxt, måste vi jobba nära politiken och därför är jag glad att få Hanna på plats på vår vassa kommunikationsavdelning, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.

Hanna har sedan tidigare erfarenhet från Regeringskansliet där hon arbetade på Utrikesdepartementet med politiska frågor och handelsfrämjande insatser för svenska företag i utlandet. Hanna har en bakgrund i kommunpolitiken och en masterexamen i statsvetenskap från Uppsala universitet.

– Hanna är både en duktig skribent och erfaren påverkansstrateg. Beslutsfattare och tjänstemän inom politik och myndighet är viktiga målgrupper för oss i järn- och stålindustrin, Hannas kompetens kommer stärka oss i kommunikationen med målgruppen, säger Maja Boström.

Hanna kommer att vara kommunikatör med fokus på politik och opinion samt förstärka forskningsavdelningen genom att planera och genomföra kommunikation inom kompetensförsörjning.

– Det pågår redan flera projekt för att stärka kompetensförsörjningen till järn- och stålindustrin. Det sker hos oss, i företagen och i samarbete med lärosäten. Hanna kliver på i precis rätt läge när vi ska börja kommunicera mer kring projekten och växla upp arbetet inom ett område som på sikt pekas ut som helt avgörande för vår industri, att säkerställa att vi kan rekrytera rätt och hög kompetens till våra företag, säger Gert Nilson, forskningsdirektör på Jernkontoret.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hanna Escobar-Jansson, ny kommunikatör på Jernkontoret.
Hanna Escobar-Jansson, ny kommunikatör på Jernkontoret.
Ladda ned bild
Hanna Escobar-Jansson, stor bild
Hanna Escobar-Jansson, stor bild
Ladda ned bild

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Ett av världens största forskningsprogram för stål har lanserats21.6.2021 09:27:10 CEST | Pressmeddelande

Rachel Pettersson, forskningschef på Jernkontoret, berättar om European Partnership for Clean Steel, ett forskningsprogram som syftar till att främja omställning av europeisk stålindustri till klimatneutralitet med bibehållen konkurrenskraft. Svensk stålforskning ligger långt fram och har goda möjligheter att ta del av programmet. Nu väntar fokuserat arbete för att ta del av cirka 100 miljoner euro per år i forskningsmedel.

Jernkontoret tar upp kampen för ett reviderat IED som främjar omställning16.6.2021 10:04:04 CEST | Pressmeddelande

Mellan åren 2020 och 2023 revideras EU:s Industriutsläppsdirektiv, IED. Direktivet syftar till att minska industrins påverkan på människa och miljö och den pågående revideringen ska göra IED kompatibelt med övrig politik på angränsande områden. Framtagna förslag inom revideringen riskerar dock att hindra den viktiga och nödvändiga omställningen till en hållbar industri. I en ny fallstudie visar Jernkontoret på vilka konsekvenser förändringsförslagen kan få för svensk järn- och stålindustri.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum