Jernkontoret

Jernkontoret står värd för ESTAD 2021

Dela

Mellan 14−18 juni 2021 står Jernkontoret värd för den femte upplagan av konferensen The European Steel Technology and Application Days, ESTAD 2021 – en betydelsefull teknisk konferens och mötesplats för europeisk stålindustri.

ESTAD 2021
ESTAD 2021

ESTAD hålls vartannat år och arrangeras gemensamt av Jernkontoret och dess motsvarigheter i Tyskland (Stahlinstitut VDEh), Österrike (ASMET) och Italien (AIM).

– ESTAD har etablerat sig som en viktig mötesplats för stålproducenter, stålanvändare, fabriksleverantörer, forskningsinstitut samt universitet från hela världen. Bredden av bidrag bland presentationerna ger besökarna möjlighet att få den senaste informationen om nya idéer och utveckling såväl som om det senaste inom produktion och tillämpningar av järn och stål, säger Gert Nilson, teknisk direktör på Jernkontoret.

Branschen kommer att träffas i Stockholm för att diskutera hur stålindustrin kan bli en ännu mer aktiv deltagare i den pågående övergången till ett hållbart samhälle. Många med en stark övertygelse om att vetenskaplig upptäckt och innovation är de grundläggande verktygen för att uppfylla högt satta mål.

Konferensen pågår under fem dagar. Den inleds på måndagen med plenarsessioner och samkväm under vilken den svenska stålindustrins vision ”Stål formar en bättre framtid” är ledstjärna. Miljö, handel, hållbarhet samt nya teknikfrågor diskuteras. Tisdag till torsdag ägnas åt tekniska presentationer i upp till åtta parallella sessioner. På onsdag kväll sker den sedvanliga konferensmiddagen, som kommer att äga rum i Stockholms stadshus. Fredagen ägnas åt företagsbesök, bland alternativen finns ett exklusivt besök på SSAB i Luleå och den nya pilotanläggningen HYBRIT.

ESTAD 2021 har nu öppnat för konferensbidrag
- Call for papers


Fram till den 15 oktober välkomnar ESTAD 2021 abstracts som ryms inom något av de sex huvudområdena:

 • Ironmaking
 • Steelmaking
 • Rolling and forging
 • Steel materials and their application, additive manufacturing and surface technologies
 • Industry 4.0
 • Environment and energy

Konferensens Scientific Advisory Board leds av Göran Carlsson (tidigare vd för forskningsinstitutet Swerim) och består av de experter som ska bedöma inkomna bidrag. Cirka hälften av gruppen utgörs av nordiska experter.

 

All information om ESTAD 2021 finns på konferensens webbplats: 
www.estad2021.com

 

Viktiga datum:

 • Maj 2020: Call for papers
 • 15 oktober 2020: Last call for papers
 • November 2020: Last evaluation of papers
 • Januari 2021: Authors notifications och anmälan till konferens öppnas
 • April 2021: Deadline för "early bird"-anmälan
 • 14-18 juni 2021: ESTAD 2021 genomförs i Münchenbryggeriet i Stockholm

Nyckelord

Kontakter

Bilder

ESTAD 2021
ESTAD 2021
Ladda ned bild

Länkar

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska stålföretagen. Jernkontoret företräder stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Liveföreläsning om vikingatidens handelsnätverk i Östersjöområdet10.5.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 12 maj föreläser Charlotte Hedenstierna-Jonson, arkeolog och forskare vid Uppsala universitet, om vikingatidens handelsnätverk i Östersjöområdet. Detta är den sista föreläsningen av fem i Jernkontorets bergshistoriska utskotts föreläsningsserie om järnets roll under vikingatid och tidig medeltid. De redan genomförda föreläsningarna kan ses i efterhand på Jernkontorets webbplats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum