Svenska Bowlingförbundet

Jesper Svensson och Katrin Jansson vann Elit-SM i bowling

Dela

Jesper Svensson och Katrin Jansson tog hem Elit-SM i Linköping under torsdagen. För Katrin Jansson, Spader Dam, är det årets tredje SM-guld.

Jesper Svensson och Katrin Jansson
Jesper Svensson och Katrin Jansson

– Det känns väldigt bra och jag trodde inte att jag skulle vinna inför, säger Katrin Jansson.

I mars vann Katrin Jansson SM i 3-manna i Piteå med Spader Dam och i maj vann hon 8-manna vid SM-slutspelet i Nyköping. Nu fick hon vinna på egen hand under SM-veckan i Linköping efter att ha besegrat landslagsstjärnan Jenny Wegner i finalen med 188-157.
– Jag har inte vunnit så mycket individuellt tidigare så det här rankar jag högt. Riktigt kul att kunna ta en trippel. Alla gulden har varit väldigt roliga att vinna men det är lite extra att kunna ta en seger på egen hand.

Trea blev Victoria Johansson från Team X-Calibur.

På herrsidan vann storstjärnan Jesper Svensson från Team Pergamon. I finalen besegrade han Peter Hellström, Team Clan, med 203-182.
– Det känns skönt att kunna vinna. Det är ganska höga förväntningar på mig så det är gott att det gick så bra. Jag har tagit det lite lugnare efter EM så spelet kändes över förväntan.

Trea blev Teodor Samuelsson från BK Örnen.

Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jesper Svensson och Katrin Jansson
Jesper Svensson och Katrin Jansson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Bowlingförbundet
Svenska Bowlingförbundet
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-699 60 00https://www.swebowl.se/

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum