Moderaterna i EuropaparlamentetModeraterna i Europaparlamentet

Jessica Polfjärd tar plats i Europaparlamentets utskott för sysselsättning och sociala frågor

Dela

Jessica Polfjärd (M) har valts in i Europaparlamentets utskott för sysselsättning och sociala frågor. Polfjärd ser arbetet med att begränsa den sociala pelarens inverkan på svensk arbetsmarknad som särskilt viktigt.

Moderaternas Europaparlamentariker Jessica Polfjärd är vald till ny ersättare i utskottet för sysselsättning och sociala frågor (EMPL). Polfjärd har tidigare varit ordförande i arbetsmarknadsutskottet i Sveriges riksdag.

- Förutsättningarna för jobb och tillväxt är avgörande för Sveriges och Europas välstånd och utveckling. Därför ser jag fram emot att ta mig an uppdraget, särskilt i ett läge när det kommer allt mer lagstiftning från EU inom de här områdena, säger Jessica Polfjärd.

I utskottet för sysselsättning och sociala frågor kommer framför allt lagstiftning kopplad till den sociala pelaren att behandlas.

- EU ska inte ta makten över vår arbetsmarknad, vår välfärd eller fatta beslut om svensk familjepolitik. Det är min främsta utgångspunkt när jag nu kommer arbeta mer med arbetsmarknad och socialpolitik inom EU. Vi svenska parlamentariker har ett särskilt ansvar att se till att lagstiftningen blir så bra som möjligt och att vår svenska modell värnas, säger Jessica Polfjärd. 

Jessica Polfjärd finns tillgänglig för kommentarer. 

Kontakter

Lina Stenlund, presskontakt, lina.stenlund@ep.europa.eu, +32 485 911 164

Elin Hansson, kommunikationsansvarig, elin.hansson@ep.europa.eu, +46 70 559 64 24

Om

Moderaterna i Europaparlamentet
Rue Wiertz 60
1047 Bryssel

https://moderaterna.se/europaparlamentariker

Under mandatperioden 2019-2024 har Moderaterna fyra mandat i Europaparlamentet. Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn och Arba Kokalari är Moderaternas Europaparlamentariker. I parlamentet tillhör Moderaterna den största partigruppen, EPP.  

Följ Moderaterna i Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna i Europaparlamentet

Arba Kokalari utses till förhandlare för EU:s nya lag för digitala plattformar25.1.2021 08:20:26 CET | Pressmeddelande

EU ska anta en helt ny lagstiftning för hur innehåll på internetplattformar ska hanteras – Digital Services Act. Lagen kommer att avgöra hur såväl sociala medier som e-handlare kan agera i EU. Arba Kokalari (M) har utsetts till den största partigruppen, EPP:s, ansvariga förhandlare för lagstiftningen. Hon blir den enda svenska Europaparlamentarikern vid förhandlingsbordet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum