Svenska Ishockeyförbundet

Jhonas Enroth, Örebro HK får Honken Trophy 2021-2022

Dela

Örebro HK:s fighter mellan målstolparna, snart 34-årige Jhonas Enroth, har tilldelats priset Honken Trophy för säsongen 2021-2022.

Priset är uppsatt av Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna efter säsongen 2001-2002 och HV 71:s Stefan Liv blev den förste som fick priset, som uppkallats efter målvaktslegenden Leif "Honken” Holmqvist. Därefter fick Henrik Lundqvist, Frölunda Honken Trophy tre år i rad och nu senast mästarmålvakten Viktor Fasth, Växjö.

-Det ska verkligen bli kul att dela ut priset till Jhonas, som har en fin karriär bakom sig och den här säsongen varit strålande, säger ”Honken”.

Jhonas Enroth har finfina 92.43 i räddningsprocent och har hållit nollan i sex matcher under säsongen. Han har vaktat målet för Örebro under 42 av de 52 grundseriematcherna.

Jhonas Enroth har en gedigen karriär bakom sig. Han fostrades i Huddinge IK och hamnade sedan i Södertälje SK. Säsongen 2009-2010 blev det NHL i Buffalo Sabres och i världens bästa liga har han i övrigt representerat Dallas Stars, Los Angeles Kings och Toronto Maple Leafs.

Säsongen 2017-18 blev det KHL och Dinamo Minsk för Jhonas och detta i två säsonger. De senaste två säsongerna har han spelat för Örebro HK.

Jhonas Enroth var med i Tre Kronor, som vann silver i Sotji-OS 2014. 2013 var han med i det Tre Kronor som vann VM-guld i Globen, där han dessutom blev vald till Världens Bäste Målvakt och med i VM:s All Star Team. Han har även ett JVM-silver på sin meritlista.

Motiveringen:

”En riktig fighter i målet med en härlig vinnarinstinkt. Har varit sitt lags nyckelspelare under säsongen med finfina 92.43 i räddningsprocent och sex hållna nollor i kolumnen. Hans rutin i målburar hockeyvärlden runt har betytt mycket.”

GRATTIS JHONAS ENROTH, Örebro HK.

Nyckelord

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Erik Gustafsson, Luleå HF är Rinkens Riddare säsongen 2021-202213.5.2022 13:56:43 CEST | Pressmeddelande

Rinkens Riddare i svensk ishockey är ett av de äldsta hederspriserna. Hans "Stöveln" Öberg, Gävle GIK fick det första 1962/63. Efter förra säsongen premierades Oscar Möller, Skellefteå AIK. Det är Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna som nominerar pristagaren. Efter säsongen 2021/22 har Luleå Hockeys back Erik Gustafsson, 33 utsetts till Rinkens Riddare. Priset utdelas till en framstående spelare, som samtidigt visat sig vara en gentleman på och utanför isen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum