Huddinge Kommun

Jimmy Askelius på Visättraskolan i Huddinge är Årets mellanstadielärare!

Dela

Jimmy Askelius, lärare på Visättraskolan, utsågs i går till Årets mellanstadielärare. Han konkurrerade med lärare över hela landet och nominerades av sina elever. Priset delades ut på Lärargalan som sändes på SVT2, med programledare Mark Levengood.

Jimmy Askelius, Visättraskolan, är utsedd till årets mellanstadielärare 2020  på Lärargalan. Programledare Mark Levengood, gratulerar vinnaren i ett filmat möte för  SVT2. .Foto:SVT
Jimmy Askelius, Visättraskolan, är utsedd till årets mellanstadielärare 2020 på Lärargalan. Programledare Mark Levengood, gratulerar vinnaren i ett filmat möte för SVT2. .Foto:SVT

Stort grattis till priset, hur känns det?
- Tack, jag blev otroligt överraskad! Jag visste att jag var en möjlig finalist, men inte att jag skulle vinna. När jag var på väg till konferensrummet på skolan, kom några tidigare elever tillsammans med influencern Margoux Dietz och berättade att jag vunnit priset och överlämnade en kristallstatyett.

Elever nominerar lärare
För femte året i rad har elever från hela landet nominerat sina favoritlärare i fem olika kategorier och en jury har korat vinnarna. Men när covid-19 sätter stopp för den sedvanliga galakvällen åker programledare Mark Levengood ut i landet för att prisa våra skickliga lärare. Galan sändes i går på SVT2 klockan 20.00.

Mellanstadieläraren Jimmy Askelius blev 
nominerad av flera tidigare elever på Visättraskolan.

- Ja,det kom en våg av känslor över mig när mina före detta elever höll tal och berättade varför de nominerade mig och hur betydelsefull jag har varit för dem. Jag blev så berörd så jag nästan glömde bort att säga, tack.

Ur elevernas motivering:

”Du har gjort skolan till en bättre plats för mig. Sättet du förändrar undervisningen får mig att längta till skolan. Du såg till att man verkligen fick sitt jobb gjort under lektionerna."

"Du har hjälpt oss att nå våra mål, och gett oss hopp för vår framtid. Men jag kommer alltid vara tacksam över att du trodde på mig när jag inte ens trodde på mig själv."

"Du var anledningen till att jag hoppade ut ur sängen på morgonen.Du var alltid där för mig och alla andra, du bryr dig om dina elever otroligt mycket."

Skapa förebilder i yrket
Lärargalan arrangeras varje höst och under vårterminen får landets gymnasie-, högstadie- och mellanstadieelever nominera en lärare som gör en stor skillnad. Stiftelsen Lärargalan vill på så sätt skapa förebilder inom yrket som samhället kan inspireras av.

- Jag tycker att det är jätteviktigt att bygga goda relationer mellan mig och eleverna, säger Jimmy Askelius. Det betyder mycket för eleverna att känna att jag bryr mig om dem på riktigt. Jag tar tiden att lyssna på dem och även stötta dem i deras vardag,

Många nämner att man ska variera sin undervisning och göra den lustfylld, vad gör du för att få med dig eleverna på lektionerna?
- Så tänker jag också, men jag vill även understryka hur viktigt det är att synliggöra elevernas individuella utveckling. Då kan även en vanlig ”lite tråkigare” lektion med läromedel kännas viktig. De behåller intresset för de vet att de utvecklas även på de lektionerna.

Prisutdelningen sändes på SVT2 den 22 november kl  20.00. 

För mer infomation kontakta:

Ann Kristin Rönnerbäck, pressansvarig Huddinge kommun,
08-535 301 71, ann-kristin.ronnerback@huddiinge.se

Bilder

Jimmy Askelius, Visättraskolan, är utsedd till årets mellanstadielärare 2020  på Lärargalan. Programledare Mark Levengood, gratulerar vinnaren i ett filmat möte för  SVT2. .Foto:SVT
Jimmy Askelius, Visättraskolan, är utsedd till årets mellanstadielärare 2020 på Lärargalan. Programledare Mark Levengood, gratulerar vinnaren i ett filmat möte för SVT2. .Foto:SVT
Ladda ned bild

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum