Innovationsföretagen

Joakim Bourelius ny näringspolitisk expert på Innovationsföretagen

Dela

Innovationsföretagen har anställt Joakim Bourelius som ny näringspolitisk expert. Han kommer att vara en viktig kraft i arbetet med att stärka den kunskapsintensiva tjänstesektorns utveckling.

Innovationsföretagen stärker nu det näringspolitiska arbetet ytterligare genom att rekrytera Joakim Bourelius som näringspolitisk expert. Joakim kommer att arbeta inom den näringspolitiska enheten på Innovationsföretagen och hans främsta fokus kommer att ligga på kompetensförsörjningsfrågor.

Joakim kommer senast från tjänsten som sakkunnig åt tidigare statsministern Stefan Löfven och innan det sakkunnig åt närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

- Innovationsföretagens medlemmar är blodomloppet i svenskt näringsliv och avgörande för att vi ska klara av de utmaningar som vi nu står inför som land. Jag är glad för denna möjlighet att få fortsätta jobba med att stärka Sveriges konkurrenskraft, säger Joakim Bourelius.

De kunskapsintensiva ingenjörs- och arkitektbranscherna är inne i en mycket expansiv fas med stark efterfrågan. Det finns en ständigt växande efterfrågan på medlemsföretagens kunskap och tjänster för att klara strukturomvandling och samhällsutmaningar. Däribland klimatomställning, digital transformation, hållbar produktion samt att internationellt leda den tekniska utvecklingen. 

En av de största utmaningarna för att klara detta är Sveriges förmåga att attrahera internationell kompetens och akademins förutsättningar att leverera relevant utbildning är helt avgörande.

- Rekryteringen av Joakim Bourelius är ett viktigt steg i att ännu bättre kunna bidra till den kunskapsintensiva tjänstesektorns utveckling. Med hans gedigna erfarenhet och kunskap kring det politiska systemet och näringspolitik med ett tydligt fokus på kompetensförsörjning, klimatfrågor samt forskning- och innovationspolitik stärker vi ytterligare vår förmåga att skapa värde för våra medlemsföretag, säger Anders Persson näringspolitisk chef Innovationsföretagen.     

Joakim börjar sin anställning i juni 2022.

För Frågor kontakta: Anders Persson, Näringspolitisk chef Innovationsföretagen,070-509 69 17, anders.persson@innovationsforetagen.se

Bilder

Om

Innovationsföretagen
Innovationsföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-762 67 00http://www.innovationsforetagen.se

Välkommen till Innovationsföretagen

Innovationsföretagen är ett bransch- och arbetsgivarförbund som representerar innovativa företag inom den kunskapsintensiva tjänstesektorn. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för en världsledande arkitekt- och ingenjörsbransch. Det gör vi dels genom opinionsbildning, dels genom att erbjuda medlemsservice.

Läs mer på www.innovationsforetagen.se

Följ Innovationsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Innovationsföretagen

Innovativa lösningar visar vägen mot ett tryggare samhälle – ny rapport lyfter vikten av nytänkande9.3.2022 07:02:00 CET | Pressmeddelande

När samhället upplevs mer otryggt och hotfullt krävs det innovativa och hållbara lösningar som ökar samhällets säkerhet och beredskap. Innovationsföretagen lanserar nu rapporten ”Innovation för Trygghet” som visar på hur aktörer inom den innovativa tjänstesektorn skapar produkter och tjänster som leder till ökad säkerhet, beredskap och trygghet i samhället.

Ny rapport: Kompetensbrist en växande utmaning för nya innovationer9.2.2022 06:02:00 CET | Pressmeddelande

Kompetensbrist är en stor och växande utmaning för arkitekt- och ingenjörsföretagen. Det här visar Innovationsföretagens senaste konjunkturrapport Investeringssignalen. Två av tre företag behöver nyanställa och totalt behöver branschen nyrekrytera nästan 6000 personer de kommande sex månaderna. Rapporten visar även att företagen ser ljust på utvecklingen när det gäller orderläget det närmaste halvåret.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum