Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Joakim Kjellbom årets center i SBL herr

Dela

För sjätte året i rad vinner Joakim Kjellbom priset som årets center. Centern som spelar för Norrköping Dolphins fick lite konkurrens av Umeå BSKT:s center André Nilsson i år men vann ändå omröstningen överlägset.

Utmärkelserna röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets center: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins

Svenska Basketbollförbundets kommentar: 
Vad skriver man när en spelare för sjätte året i rad plockar hem samma utmärkelse? Hur dominant kan en spelare vara på en och samma position i så många år? Oavsett vad motståndarna värvar in, oavsett vad de kastar hans väg så står årets center stadigt i tresekundersområdet och skickar upp bollar på läktaren i försvar, dunkar i anfall och inger fruktan i största allmänhet. Årets center i SBL 2018-2019 heter Joakim Kjellbom.

Joakim Kjellbom kommer att ta emot sin utmärkelse i samband med Norrköpings semifinal hemma mot Borås Basket imorgon, torsdag 18 april.

Topp 3: Årets center (procent av rösterna)
Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins 58%
André Nilsson, Umeå BSKT 23%
Evariste Shonganya, Jämtland Basket 13%

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum