Enköpings kommunEnköpings kommun

Jobbcentrums lyft: hjälpte 110 personer till sysselsättning under 2020

Dela

Under pandemiåret 2020 kunde Enköping kommuns Jobbcentrum hjälpa fler personer än tidigare ut i sysselsättning; vilket innefattar studier, praktik, arbetsträning eller arbete.

2019 hjälpte Jobbcentrum 78 personer till sysselsättning medan 2020 års siffra landade på 110 stycken. Det är en god ökning, inte minst med tanke på att år 2020 var coronapandemins år med negativ påverkan på arbetsmarknaden.

Den största ökningen av personer som kom till sysselsättning genom Jobbcentrum skedde i september och oktober.

Ett av Jobbcentrums huvudmål är att hjälpa personer med försörjningsstöd ut i sysselsättning, och av de 110 personer som kom ut i sysselsättning med hjälp av Jobbcentrum under 2020 hade 61 stycken försörjningsstöd.

Enköping kommuns Jobbcentrum hjälper personer som är långtidsarbetslösa eller av olika anledningar är långt ifrån arbete eller studier till sysselsättning. Det kan handla om ungdomar som hoppat av skolan, långtidsarbetslösa och personer med försörjningsstöd.

Vägen in till Jobbcentrum går via arbetsförmedlingen, socialförvaltningen eller kommunens aktivitetsansvar.

Har du frågor?

Kontakta Viveca Räim, enhetschef på arbetsmarknadsenheten

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum