Industriarbetsgivarna

Jobben och exporten i en orolig omvärld – en gemensam ekonomiprognos för industrin

Dela

Tillväxten i relevanta exportmarknader bromsar in eller ligger kvar på en historiskt låg nivå under 2017. Det innebär stora utmaningar för svensk industri. Samtidigt har arbetskraftskostnaden stigit mer i Sverige än i viktiga konkurrentländer. Det har kostat 120 000 industrijobb på tio år.

Presskonferens onsdagen den 16 november kl 10-11

Nu är det återigen dags för industrins chefekonomer, Industriarbetsgivarna, Jernkontoret, Livsmedelsföretagen, IKEM samt Teknikföretagen, att ge sin samlade bedömning av läget och utsikterna för industrin i Sverige.

Media hälsas hjärtligt välkommen till en presskonferens där industrins chefekonomer presenterar en samlad och uppdaterad prognos över den ekonomiska utvecklingen.

Dessutom kommer Unionens chefekonom Lars Jagrén att belysa fackliga perspektiv.

När: Onsdagen den 16 november klockan 10:00

Var: Tim Berners-Lee, Hitech buildning, Sveavägen 9, plan 17, Stockholm

Medverkande: Carl Eckerdal, Livsmedelsföretagen och IKEM – Innovation- och kemiindustrierna, Mats Kinnwall, Industriarbetsgivarna, Mathias Ternell, Jernkontoret, Anders Rune, Teknikföretagen samt Lars Jagrén, Unionen.

Moderator: Per Braconier, Industriarbetsgivarna

Vd:ar och förhandlingschefer från respektive organisation kommer att finnas tillgängliga för kommentarer

Varmt välkomna!

Kontakt: Anna Lööf, pressekreterare Teknikföretagen, mobil: 072-523 25 80

Om

Industriarbetsgivarna
Industriarbetsgivarna
Kungsträdgårdsgatan 10
111 87 Stockholm

08-762 67 55http://www.industriarbetsgivarna.se/

Industriarbetsgivarna är arbetsgivarorganisationen för stål-, metall-, gruv-, massa-, pappers-, sågverks-, byggnadsämnes- och buteljglasindustri samt svetsmekanisk industri. Industriarbetsgivarna företräder nära 1000 medlemsföretag med cirka 90 000 anställda. Svensk basindustri är en stark motor för svensk ekonomi och står för en nettoexport på 135 miljarder kronor och cirka 260 miljarder kronor i sammanlagt exportvärde.

Följ Industriarbetsgivarna

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Industriarbetsgivarna

Ny konjunkturrapport: Fortsatt kraftlös världskonjunktur18.5.2017 13:50Pressmeddelande

Industribarometrarna är på rekordhöga nivåer i många länder, men tillväxten har inte tagit fart hittills i år. Tvärtom var BNP-tillväxten i USA i början av året den svagaste på tre år och inte heller i Eurozonen förstärktes tillväxten under första kvartalet. Det finns också tecken på avmattning i den kinesiska tillväxtpuckeln. Det skriver Industriarbetsgivarna i årets andra konjunkturrapport.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum