Svenska Ishockeyförbundet

Johan Stark ny Generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet

Dela

Johan Stark blir ny Generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet med start under hösten 2020. Johan kommer senast från tjänsten som Generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.

Rekryteringsprocessen för ny Generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet inleddes under början av sommaren och många har visat intresse för den ledande rollen för svensk ishockey.

- Det stora intresset för tjänsten är något som gläder mig och ett tecken på att svensk ishockey engagerar. Vi har sett sökande med många typer av erfarenheter och profiler där vi känner att Johans profil passar oss väldigt bra, säger Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Johan Stark har arbetat både inom näringslivet och idrotten och har tidigare bland annat arbetat som klubbdirektör för Brynäs IF. Senast kommer Johan från tjänsten som Generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet.

- Jag känner att jag går till en stor och spännande roll. Jag har tidigare varit involverad i ishockeyn som klubbdirektör vilket jag ser som en fördel för mitt framtida arbete. Att vara Generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet är en av de häftigaste positionerna man kan ha så nu är jag otroligt motiverad att komma igång, säger Johan Stark.

- Det känns roligt att välkomna Johan till oss med start i höst. Svenska Ishockeyförbundet befinner sig på en spännande resa bland annat med många stora internationella evenemang på hemmaplan dom kommande åren och där kommer Johan att spela en central roll, Anders Larsson.

Johan Stark kommer att tillträda sin roll som Generalsekreterare på Svenska Ishockeyförbundet under hösten 2020.

Johan Stark

Ålder: 47

Familj: Fru Anna och tre barn

Uppvuxen: Ockelbo

Bakgrund inom idrotten: Ungdomsledare i 31 år. Spelare, tränare och klubbchef på elitnivå inom basketen samt klubbdirektör för Brynäs IF och Generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum