Svenska Friidrottsförbundet

Johan Storåkers ny förbundsordförande

Dela

Under söndagen valdes Johan Storåkers, Sundbyberg, till ordförande i Svenska Friidrottsförbundets styrelse. Detta skedde i samband med förbundets årsmöte i Karlstad. Johan Storåkers har nu tagit över ordförandeklubban från Björn O. Nilsson, som haft posten i tre år.

Under söndagen valdes Johan Storåkers, Sundbyberg, till ordförande i Svenska Friidrottsförbundets styrelse. Detta skedde i samband med förbundets årsmöte i Karlstad. Johan Storåkers har nu tagit över ordförandeklubban från Björn O. Nilsson, som haft posten i tre år.

Jag tackar det förtroende jag fått och är redo att ta mig an det ansvar som förbundsordföranderollen innebär. Det är ute i våra föreningar och distrikt som vi tillsammans bygger friidrotten i Sverige och jag ska göra mitt bästa för att ge rörelsen det stöd som den förtjänar, säger Johan Storåkers, nyvald förbundsordförande Svensk Friidrott.

Bred och mer jämställd representation

Till förbundsårsmötet kom i år ett större antal delegater än föregående år och delegater från alla distrikt fanns på plats. Representationen nådde även närmare de uppsatta jämställdhetsmålen då 36 procent av delegaterna var kvinnor och 64 procent var män.

Jag är glad över att bli vald på just det här förbundsårsmötet, eftersom vi nått längre i vår strävan om en bred och jämställd representation. Helgen har präglats av både framåtriktade diskussioner och beslut, men även av inspiration och värdefull social samvaro. Karlstad och IF Göta, som värdar för sommarens friidrotts-SM, bjöd in till en energigivande uppladdning inför vad som kommer att bli en spännande friidrottssommar. Vid sidan av SM-tävlingarna  har vi även två junior-EM och Finnkampen på hemmaplan att se fram emot, avslutar Johan Storåkers.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är rättvis och ärlig, och en individuell utmaning.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

Svensk Friidrott och RaceONE lanserar plattform för virtuella lopp27.3.2020 13:01:58 CETPressmeddelande

När många lopp ställs in för att begränsa smittspridningen av coronaviruset covid-19 tappar både löpare och föreningar en motivationsfaktor och värdefulla intäkter. För att stävja detta har Svensk Friidrott i samarbete med RaceONE tagit fram en tjänst för virtuella lopp. En alternativ loppupplevelse som både hjälper löpare att jobba mot sina mål och bidrar till intäkter för föreningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum