Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Johan Strid lämnar Parasport Sverige

Dela

Efter sex och ett halvt år hos Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté väljer Johan Strid att lämna posten som generalsekreterare. – Jag lämnar med ett leende på läpparna. Vi har haft kul i parasporten tillsammans! Stort tack till alla som jag arbetat med för Parasporten, säger Johan Strid.

Under Johans ledning har parasporten gått igenom en mycket dynamisk period med stor utveckling. Förbundet har vuxit och utvecklats till att bli ett ledande centrum för kunnande om Parasport i Sverige.

– Vi har satt nya avtryck i svensk idrott. Förbundet är på väg att omvandla sig till att bli ett kompetenscenter för parasporten i Sverige, för hela idrotten. Samarbetet med SOK, RF och politiken är starkare än någonsin. Vi har en solid ledningsstruktur och vår personal är den smartaste grupp människor som jag någonsin har arbetat med. Vår styrelse är modig och vågar ta tuffa strategiska beslut. Åsa, vår ordförande, har på kort tid skapat fantastiska förutsättningar för förbundets verksamhet, säger Johan Strid.

– Johan har gjort ett fantastiskt fint utvecklingsarbete under sin tid. Vi i styrelsen önskar honom lycka till i framtiden när han nu valt att gå vidare till andra utmaningar, säger Parasport Sveriges styrelseordförande Åsa Llinares Norlin.

Som en konsekvens av förändringen går Parasport Sveriges styrelse tillfälligt in i en mer stöttande roll.

Vi är fullt medvetna om att många vill få möjlighet att hålla en mer formell avtackning av Johan Strid för hans fantastiska insatser för parasporten i Sverige. Det ska vi givetvis ha. Men med tanke på omständigheterna som råder under coronavirusets spridning så måste vi dock tyvärr be att få återkomma senare med både plats och tid för denna.

Bilder

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF.

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ny SVT-serie om fyra idrottare med intellektuell funktionsnedsättning och deras resa mot Special Olympics World Games31.8.2020 06:30:00 CESTPressmeddelande

Dokumentärserien, Heja Sverigelaget!, handlar om hur det är att leva med en intellektuell funktionsnedsättning och hur viktig idrotten kan vara för att utvecklas som människa och må bra, både fysiskt och psykiskt. I serien får tittarna följa fyra idrottares sportsliga och känslomässiga resa mot Special Olympics World Games, som ägde rum i Abu Dhabi i mars 2019.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum