Brynäs IF

John Persson ansluter till Brynäs IF — Emil Forslund går i motsatt riktning

Dela

John Persson är klar för Brynäs IF. Forwarden har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2020/21. — Jag ser verkligen fram emot att komma på plats, säger 27-åringen.

John Persson, Brynäs IF.
John Persson, Brynäs IF.

Han har spelat i Mora och Färjestad.

Han har spelat i WHL, AHL och med New York Islanders i NHL.

Och han har representerat Tre Kronor.

Men framöver kommer John Persson att spela i Den rena dräkten.

Han har skrivit på för Brynäs IF och ansluter till laget de kommande dagarna. Kontraktet gäller även över säsongen 2020/21.

— Vi har tittat på spelare som kan göra skillnad för oss och vi fastnade för John. Han är en jättebra kille som är otroligt bra tränad och vi vill inte göra något som bara är för stunden utan vi vill göra något som passar in hos oss över tid, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Persson kommer närmast från finska SaiPa där han gjort 15 (10+5) poäng på 39 matcher den här säsongen.

— Han hade en riktigt bra start i Finland men hans poängproduktion har stannat av lite när laget har gått sämre. Han har spelat i första- och andrakedjan hela tiden och vi hoppas och tror att han ska kunna spela powerplay hos oss och vara en spelare som gör skillnad runt motståndarmålet, säger Sundlöv.

Forwarden, som ursprungligen kommer från Östersund, mäter in på 187 centimeter och 96 kilo.

— Med sin storlek och fysik ska han bana väg för andra spelare och gräva fram puckar. Det är en kille som kan göra skillnad i matcher och som kan gå rakt på mål.

Även Persson själv beskriver sig som en fysisk spelare.

— Jag är en stor powerforward som gillar att jobbar hårt och bidra i det fysiska spelet men som även gillar att göra mål, säger han och fortsätter:

— Det känns jättebra att få komma till Brynäs. Jag har min familj i Gävle och ser verkligen fram emot att komma på plats. Direkt när jag fick höra att Brynäs var intresserade kändes det kanon och som något jag ville göra. Min säsong i Finland har varit lite upp och ned efter en bra start, så det ska bli kul att få komma tillbaka till SHL igen.

Övergången innebär också att Emil Forslund går i motsatt riktning. Han lämnar alltså Brynäs IF för SaiPa.

— Emil vill och behöver få spela och han har fått mindre speltid än han har velat här hos oss. Nu får han chansen att visa upp sig och spela mycket ishockey. Vi vill rikta ett stort tack till Emil för hans tid här i Brynäs, säger Sundlöv.

Forslund kom till Brynäs inför fjolårssäsongen. Totalt har 26-åringen gjort 20 (11+9) poäng på 88 matcher från sin forwardsposition.

— Jag vill tacka Brynäs IF för den här tiden och för möjligheten att spela i SHL. Jag har haft det jättebra här men nu är det dags att gå vidare och testa nästa steg i karriären. Också ett stort tack till alla supportrar som gör det så speciellt och häftigt att spela i Brynäs, säger Forslund.

Värvningen av John Persson innebär inte att Brynäs IF stänger dörren för att plocka in ytterligare spelare utan den möjligheten finns fortfarande, menar Sundlöv.

— Vi håller fortfarande öron och ögon öppna för att förstärka laget, det gör vi alltid. Hittar vi något som vi tycker passar oss så kommer vi slå till. Men det måste kännas rätt och ska helst vara något som passar in i vårt lagbygge även för nästa år och inte bara vara något för stunden, säger han.

Nyckelord

Bilder

John Persson, Brynäs IF.
John Persson, Brynäs IF.
Ladda ned bild

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum