Bingolotto

Jojje Wadenius i Bingolotto

Dela

Georg ”Jojje” Wadenius är en av Sveriges internationellt mest erfarna och erkända musiker. Han har spelat leadgitarr med bl.a. Made in Sweden, Blood, Sweat & Tears, Steely Dan samt rythm gitarr med allt från Saturday Night Live Band, Blues Brothers, Luther Vandross, Aretha Franklin, Simon & Garfunkel till Dr. John.

I jazz sammanhang är Jojje känd för sina inspelningar med Joe Henderson, Ronnie Cuber, George Benson, Magnus Lindgren, Gejoma och Cleo bandet. 

I Sverige är han ändå mest känd för sina barnvisor från plattorna Goda’, Goda’, med Barbro Lindgrens texter Zzoppa, med Kenneth Gärdestads texter Hajar du, med James Hollingworths texter Livet är nu, med Lotta Olssons texter samt för sina instrumentala tolkningar av julsånger och psalmer. Jul på Svenska, med Arild Andersen och Jan Lundgren Jul på Norska, med Arild Andersen och Jan Lundgren Psalmer med Trio X

Han har också producerat plattor med Silje Nergaard, Anne Grete Preus, Jan Eggum, Lisa Ekdahl, Anne Sofie von Otter och Helen Sjöholm.

Jojje har fått 5 grammisar (Spelemannspriser), Hagströms pris, Cornelis Vreeswijks pris samt Guitar People Prize.

Jojje ser vi i  den stora AprilFinalen den 28 april 2019, kl. 18.00 i TV4. 

 

Kontakter

Bilder

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström i BingoLotto28.1.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

I lite drygt 30 år har den omåttligt begåvade och mångfacetterade Maria Lundqvist berört, framkallat skratt och gråt och inte minst förärat oss med sin oerhörda värme – i fler sammanhang än man kan tänka sig! I skrivande stund är hon, tillsammans med sambon, sångaren och musikalartisten Kristoffer Hellström, aktuell med den tokhyllande showen ”Om att våga flyga”. Den 2 februari, kl. 18.00 i TV4, gästar de BingoLotto!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum