E.ON Sverige AB

Jonas Abrahamsson lämnar posten som koncernchef för E.ON

Dela

Efter 25 år lämnar Jonas Abrahamsson, koncernchef för E.ON Sverige, energibranschen. Jonas kommer istället att tillträda som ny VD för Swedavia under januari 2017.

– Självklart kommer vi att sakna Jonas Abrahamsson men vi har också full förståelse för att han efter 25 år i branschen söker sig till nya utmaningar, säger Johannes Teyssen, Chief Executive Officer, E.ON SE.

I dagsläget är ingen ny koncernchef utsedd för E.ON Sverige utan det arbetet kommer att börja nu direkt och fortsätta under hösten. Fram till januari 2017 kommer Jonas Abrahamsson att vara fortsatt verksam inom bolaget och ytterst delaktig i arbetet med att lämna över ledarskapet för det nya E.ON.

– Det var ett tufft beslut då jag verkligen brinner för energifrågorna och den omställning som nu sker inom branschen. Samtidigt är Swedavia ett spännande bolag som bidrar till att stärka hela landets konkurrenskraft. Precis som E.ON ligger Swedavia även långt framme i hållbarhetsfrågor och knyter ihop dessa med kommersiell utveckling och ett ökat kundfokus, säger Jonas Abrahamsson.

För mera information, kontakta Yvonne Borg Nordlind, Kommunikationsdirektör E.ON Sverige AB: 0725-022581

Bilder

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Stora pengar att spara på rätt kunskap22.3.2018 10:00Pressmeddelande

Det svenska elnätet håller en hög standard. God elkvalitet och relativt få avbrott för den vanlige elanvändaren. Men för industrikunder med känslig utrustning, kan en genomlysning av företagets elsystem och proaktiva åtgärder, snabbt vara betald. En spänningsdipp är ett tapp i spänningen under en bråkdels sekund. Ofta är dessa dippar helt inom myndigheternas ramar för spänningskvalitet, men ändå kan de skapa bekymmer i produktionen.

Grönare fjärrvärme när E.ON ersätter fossil olja med förnybar bioolja i Norrköping15.3.2018 08:27Nyheter

Redan i dag är i stort sett all fjärrvärme som E.ON producerar och levererar i Norrköping återvunnen eller förnybar, men det finns en liten fossil andel kvar. Nu tar E.ON ett steg närmare sitt mål – att senast 2025 bara producera och leverera hundra procent återvunnen eller förnybar energi – och ersätter den fossila oljan i reservanläggningen Navestad med förnybar bioolja.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum