TOYOTA Sverige

Jonas Björkman utklassad av Rebecka Sternisa Bellander i rullstolstennis

Dela

Femfaldiga SM-mästarinnan Rebecka Sternisa Bellander siktar mot Paralympics i Tokyo 2020 – men på vägen dit väntade en nervkittlande match i rullstolstennis mot tennislegendaren Jonas Björkman. Resultatet? 24-åriga Rebecka utklassade den tidigare världsettan Jonas. Matchens syfte var att visa på den enorma talang som finns inom parasporten – och samtidigt få fler att våga satsa.

Rebecka Sternisa Bellander och Jonas Björkman
Rebecka Sternisa Bellander och Jonas Björkman

16 år gammal drabbades Rebecka Sternisa Bellander av en autoimmun sjukdom som gjorde henne förlamad upp till midjehöjd på bara två dagar och livet på fotbollsgymnasiet i Oskarshamn fick en abrupt vändning. Vändpunkten tillbaka blev tennisen – och i dag har hon fem SM-guld och är rankad som nummer 45 i världen i rullstolstennis.

För Rebecka är målet Paralympics i Tokyo 2020 och för att skaffa kunskap och erfarenheter på resan dit träffade nyligen 24-årigen den tidigare världsettan och tennislegendaren Jonas Björkman – och utmanade honom på en match i rullstolstennis. Matchen, och uppladdningen inför, kan ses i tre videos här.

– Jag har lärt mig längs den här resan att ingenting är omöjligt. Jag vill inspirera andra till att våga, och ge dem en insyn i att det verkligen går att hitta en ny idrott som är minst lika rolig, säger Rebecka Sternisa Bellander.

Jonas Björkman har vunnit 54 dubbeltitlar och 6 singeltitlar i tennis. Han ser mötet med Rebecka Sternisa Bellander som en viktig möjlighet att lyfta svensk parasport.

– Jag tackar Rebecka för lektionen och erkänner mig otroligt besegrad. Jag är grymt imponerad av hennes talang och önskar henne stort lycka till på hennes resa mot Paralympics. Förhoppningsvis blir många, precis som jag, väldigt inspirerade av henne, säger Jonas Björkman.

Matchen mellan de två stjärnorna är en del av Toyotas samarbete med Sveriges Paralympiska Kommitté för att inspirera fler att ge sig in i paraidrotten. Tillsammans ska de bidra till att skapa bättre förutsättningar för fler svenska paralympier, genom en rad olika initiativ.

– Med det här initiativet vill vi visa vilka fantastiska idrottare som finns inom paraidrotten. Rebecka Sternisa Bellander är en otrolig talang med en stark berättelse kring hur paraidrotten förändrade hennes liv. En sann inspiration som vi hoppas ska få ännu fler personer att också våga satsa, säger Jan Casserlöv, marknadschef på Toyota i Sverige.

Här hittar du mer information om Toyotas satsning som nationella och globala partners till Sveriges Paralympiska kommittén och International Paralympic Committee samt filmerna från matchen mellan Rebecka och Jonas.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Rebecka Sternisa Bellander och Jonas Björkman
Rebecka Sternisa Bellander och Jonas Björkman
Ladda ned bild
Rebecka Sternisa Bellander
Rebecka Sternisa Bellander
Ladda ned bild
Jonas Björkman
Jonas Björkman
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

TOYOTA Sverige
TOYOTA SverigeDu hittar vårt pressrum och mer information på http://sverige.toyota 

 

Med 370 000 medarbetare i 170 länder, världens mest tillgängliga elhybridteknik och som globala sponsorer till såväl Paralympiska som Olympiska kommittén är Toyota Motor Corporation ett av världens ledande fordonskoncerner.

TOYOTA Sverige består av varumärkena Toyota, Lexus och KINTO. Läs gärna mer på http://sverige.toyota där du också hittar ytterligare pressinformation.  

Följ TOYOTA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TOYOTA Sverige

Toyota levererar mobilitet till Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202024.7.2019 12:12:35 CESTPressmeddelande

Toyotas tre huvudpelare för Tokyo 2020 handlar i huvudsak om (1) Mobility for All för att ge alla människor friheten att röra på sig, (2) Hållbarhet genom förverkligandet av ett vätgassamhälle (miljö/säkerhet) och (3) Logistikstöd för spelen genom att tillhandahålla Toyota Production System (TPS). Med dessa tre hörnstenar ska Toyota leverera mobilitetslösningar som går bortom konventionella fordon. Med mobilitetslösningar som kombinerar TPS med olika tjänster för mobilitet ska Toyota hjälpa till att underlätta driften av Tokyo 2020 samtidigt som man underlättar transporterna för atleter, personal och besökare. Genom robotar ska Toyota dessutom underlätta evenemang och skapa unika upplevelser som överträffar den allmänna uppfattning om vad mobilitet innebär. Samtidigt fortsätter Toyota att utmana sig själva genom att erbjuda "Mobility for All" genom att erbjuda olika typer av mobilitetslösningar för att göra Tokyo 2020 till ett unikt arrangemang.

Toyota-robotar hjälper till under Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 202022.7.2019 00:00:00 CESTPressmeddelande

Som global sponsor till Olympiska och Paralympiska spelen vill Toyota Motor Corporation (Toyota) tillhandahålla mobilitetslösningar som sträcker sig bortom konventionella fordon under de Olympiska och Paralympiska spelen i Tokyo 2020. Som en del i detta arbete deltar Toyota i ”Tokyo 2020 Robot Project” som leds av Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympics Games (2020) som sammanför regeringens, regionens såväl som spelens partners med experter inom robotteknik. Under spelen i Tokyo 2020 kommer robotarna som introduceras av Toyota att hjälpa människor på flera olika ställen och arenor med mobilitet. Genom att hjälpa människor att känna och uppleva deras drömmar och förhoppningar är Toyota övertygade om att det ytterligare kommer bidra till spänningen och framgången för Tokyo 2020. - Inom vårt engagemang att hjälpa människor att upptäcka och aktivera sig ’Supporting human life activities and living in harmony with people” använder vi industriell robotteknik på flera olika