Jonas Gustafsson tar över som VD på Allente

Dela
Jonas Gustafsson, VD Allente
Jonas Gustafsson, VD Allente

När tv-distributörerna Canal Digital och Viasat Consumer slogs ihop till nordiska Allente i maj 2020, var det med VD Bjørn Ivar Moen i spetsen. Efter ett år kantat av framgångar, tar nu Jonas Gustafsson över VD-rollen på Allente, då Moen går in som VD för Telenor Sverige.

”Att leda först Canal Digital, och sedan Allente igenom sammanslagningen har varit helt fantastiskt. På kort tid har Allente etablerat sig som en nordisk tv-gigant med över en miljon nöjda kunder. Jag lämnar över ett ungt men välskött och framgångsrikt bolag i goda händer, och ser fram emot att följa Allentes fortsatta resa med stort intresse”, säger Bjørn Ivar Moen.

Jonas Gustafsson har varit CFO och Head of Operations för Allente sedan sammanslagningen, och kom dessförinnan från en roll som VD för Viasat Consumer Norden, och tf VD för NENT Group Sverige. Att axla VD-positionen på Allente är därför ett naturligt steg för Gustafsson, som kliver in i rollen den 1 juli.

”Tv-branschen är i ständig förändring, och jag är väldigt nöjd med den position Allente tagit på den nordiska marknaden på så kort tid. Vi växer snabbare än marknaden på bredbands-tv i Sverige, slår säljrekord med vår OTT-produkt i Danmark, och har bland de nöjdaste kunderna på den norska marknaden. Tack vare ett fantastiskt team och starka partnerskap är vi redo att lägga i nästa växel nu, och jag ser enormt mycket fram emot att leda den fortsatta resan för Allente”, säger Jonas Gustafsson.

När Gustafsson går in som VD blir nuvarande Business & Financial Control Director Ivan Busk Ginnerup tillförordnad CFO.

Styrelseordförande Ove Fredheim om Allentes väg framåt:

”Bjørn Ivar Moen och Jonas Gustafsson har gjort ett fantastiskt jobb detta första år som nytt bolag, och när nu Jonas tar över VD-skapet vet jag att han kommer att fokusera både på den existerande affären och de tillväxtmöjligheter som gjort Allente så framgångsrikt. Jag vill rikta ett varmt tack till Bjørn Ivar, och ett lika varmt välkommen i den nya rollen till Jonas”, säger Ove Fredheim, VD för Telenor Group Holdings och styrelseordförande för Allente Group.

Bilder

Jonas Gustafsson, VD Allente
Jonas Gustafsson, VD Allente
Ladda ned bild
Bjørn Ivar Moen
Bjørn Ivar Moen
Ladda ned bild

Om

AllenteAllente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Det nya företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Jonas Gustafsson. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och NENT Group.

Följ Allente

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Allente

Nyheter, thrillers och deckare vinnare av tv-året hos Allente8.1.2021 08:22:03 CET | Pressmeddelande

Siffror från den nordiska TV-distributören Allente visar att både vi svenskar och våra nordiska grannar flockades vid tv-skärmarna under 2020. Bolaget såg ett ökat tittande på alla sina plattformar, framförallt drivet av strömning av innehåll från linjära TV-kanaler, något som ökade med 75 procent under året. I Sverige var TV4 och SVT de mest populära tv-kanalerna på Allentes plattformar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum