Göteborgs stift

Jonas Ransgård blir stiftsdirektor i Göteborgs stift

Dela

Jonas Ransgård har utsetts till ny stiftsdirektor i Göteborgs stift. Jonas Ransgård har bakgrund som kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen i Göteborg. Han har också varit ledamot av stiftsfullmäktige och stiftsstyrelsen i Göteborgs stift under många år.

Stiftsstyrelsens presidium har idag beslutat att erbjuda tjänsten som stiftsdirektor till Jonas Ransgård, som också har tackat ja till erbjudandet.

Jonas Ransgård var under åren 2011 till 2018 vice ordförande i Göteborgs kommunstyrelse. Jonas har varit gruppledare för Moderaterna i Göteborgs stad.

Under åren 2002 till 2013 var Jonas Ransgård ledamot i stiftsfullmäktige och i stiftsstyrelsen i Göteborgs stift. Jonas var gruppledare och vice ordförande i personalutskottet.

Jonas Ransgård har examen i internationell ekonomi från Handelshögskolan i Göteborg. Han har också en filosofie kandidatexamen i franska. 

Tidigt i sin yrkeskarriär var Jonas timanställd som kyrkvaktmästare i Lundby församling och organistvikarie i Råda och Lundby församlingar. Han har även, en kort tid, varit ledamot i styrelsen för Göteborgs Kyrkliga Stadsmission. Under senare år har Jonas haft venia, biskopens tillåtelse att som icke prästvigd leda gudstjänst och predika i Svenska kyrkan.

Jonas Ransgård är född 1971 och bor med sin familj i Askim. Han tillträder tjänsten som stiftsdirektor den 22 augusti 2019.

– Det är roligt att ha rekryterat en så erfaren ledare som Jonas Ransgård, säger biskop Susanne Rappmann. En person som också har mycket god kännedom om Svenska kyrkan och Göteborgs stift.

– Jag är omtumlad säger Jonas Ransgård i sin första kommentar. Jag ser mycket fram mot att jobba i Göteborgs stift och är glad över att tjänsten blev ledig just nu.

Jonas efterträder Per Starke som rekryterats till Kyrkokansliet i Uppsala.

Kontakt:
Jonas Ransgård, 0707-31 16 80
Biskop Susanne Rappmann, via pressekreterare Torgny Lindén 0706-33 12 87

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann samt stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet (Bohuslän, Halland och Sydvästra delen av Västergötland)

0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

Det nya landet – Församlingarnas arbete med människor på flykt22.10.2019 14:10:19 CESTPressmeddelande

Under 2015 nådde drygt en miljon människor på flykt Europas stränder. Många av dem fortsatte mot norra Europa och Sverige. Runt om i Sverige engagerade sig människor ideellt för att hjälpa till, bl a i Svenska kyrkans församlingar. Ekonomiskt stöd kom från Svenska kyrkan och från staten. I rapporten "Det nya landet" finns nu redovisat hur församlingar i Göteborgs stift arbetat flyktingmottagande och integration.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum