Dramaten

Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean på Dramaten i unik danskonsert med Cullbergbaletten

Dela

Hiphopartisten Jonatan Leandoer, mer känd som Yung Lean, har tillsammans med koreografen Eleanor Bauer skapat ett musik- och dansverk som framförs med tolv dansare från Cullbergbaletten. Den 13-14 september intar de Dramatens stora scen med NEAR – en exklusiv danskonsert med Jonatan Leandoer på scen. Biljetterna släpps idag, den 7 juni, klockan 12.

Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean och Eleanor Bauer. Foto: Fredrik Andersson Andersson
Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean och Eleanor Bauer. Foto: Fredrik Andersson Andersson

Koreografen Eleanor Bauer och kompositören Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean arbetar för första gången tillsammans och skapar ett nytt koncept – danskonsert. NEAR är en fantasivärld som de tillsammans undersöker. De två artisternas gemensamma intresse för poesi har också varit en viktig utgångspunkt för samarbetet.

Eleanor Bauer är artist och koreograf och arbetar i korsningen mellan dans, text och musik. Hon kommer ursprungligen från USA och är doktorand i koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola. Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean har på kort tid gått från undergroundsuccé till att bli en riktig stjärna. 2017 fick han en Grammis för Årets hiphop. Musiken till NEAR är skapat i samarbete med ambientmusikern, multi-instrumentalisten och videokonstnären Frederik Valentin och bygger på material från Jonatan Leandoers kommande album, musik från tidigare album som Yung Lean och Jonatan Leandoer127 samt musik som skapas direkt för NEAR.

Dansarna i Cullbergbaletten skapar i verket en tillfällig autonom zon där de navigerar bland improviserad praktik och scores och skapar spontana tolkningar av ett musikaliskt och poetiskt strukturerat universum. Bräckliga former och stark magi driver NEAR i ett snyggt och ärligt utforskande av vad som krävs för att vara vaken i världen och i en kropp tillsammans med andra.
NEAR  har världspremiär på Way Out West i Göteborg i augusti.


Medverkande Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean tillsammans med Adam Schütt, Camille Prieux, Daniel Sjökvist, Eleanor Campbell, Eliott Marmouset, Gesine Moog, Georges Hann, Giacomo Citton, Katie Jacobson, Suelem de Oliveira da Silva, Sylvie Gehin Karlsson och Unn Faleide

Idé och koncept Eleanor Bauer och Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean
Koreografi Eleanor Bauer
Musik Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean i samarbete med Frederik Valentin
Scenografi Josefin Hinders
Ljusdesign Jonatan Winbo
Kostymdesign Pontus Pettersson

Ges inom ramen för Dramaten&, i samarbete med Cullbergbaletten och Luger.

NEAR, den 13-14 september, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean och Eleanor Bauer. Foto: Fredrik Andersson Andersson
Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean och Eleanor Bauer. Foto: Fredrik Andersson Andersson
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum