Dramaten

Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean på Dramaten i unik danskonsert med Cullbergbaletten

Dela

Hiphopartisten Jonatan Leandoer, mer känd som Yung Lean, har tillsammans med koreografen Eleanor Bauer skapat ett musik- och dansverk som framförs med tolv dansare från Cullbergbaletten. Den 13-14 september intar de Dramatens stora scen med NEAR – en exklusiv danskonsert med Jonatan Leandoer på scen. Biljetterna släpps idag, den 7 juni, klockan 12.

Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean och Eleanor Bauer. Foto: Fredrik Andersson Andersson
Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean och Eleanor Bauer. Foto: Fredrik Andersson Andersson

Koreografen Eleanor Bauer och kompositören Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean arbetar för första gången tillsammans och skapar ett nytt koncept – danskonsert. NEAR är en fantasivärld som de tillsammans undersöker. De två artisternas gemensamma intresse för poesi har också varit en viktig utgångspunkt för samarbetet.

Eleanor Bauer är artist och koreograf och arbetar i korsningen mellan dans, text och musik. Hon kommer ursprungligen från USA och är doktorand i koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola. Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean har på kort tid gått från undergroundsuccé till att bli en riktig stjärna. 2017 fick han en Grammis för Årets hiphop. Musiken till NEAR är skapat i samarbete med ambientmusikern, multi-instrumentalisten och videokonstnären Frederik Valentin och bygger på material från Jonatan Leandoers kommande album, musik från tidigare album som Yung Lean och Jonatan Leandoer127 samt musik som skapas direkt för NEAR.

Dansarna i Cullbergbaletten skapar i verket en tillfällig autonom zon där de navigerar bland improviserad praktik och scores och skapar spontana tolkningar av ett musikaliskt och poetiskt strukturerat universum. Bräckliga former och stark magi driver NEAR i ett snyggt och ärligt utforskande av vad som krävs för att vara vaken i världen och i en kropp tillsammans med andra.
NEAR  har världspremiär på Way Out West i Göteborg i augusti.


Medverkande Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean tillsammans med Adam Schütt, Camille Prieux, Daniel Sjökvist, Eleanor Campbell, Eliott Marmouset, Gesine Moog, Georges Hann, Giacomo Citton, Katie Jacobson, Suelem de Oliveira da Silva, Sylvie Gehin Karlsson och Unn Faleide

Idé och koncept Eleanor Bauer och Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean
Koreografi Eleanor Bauer
Musik Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean i samarbete med Frederik Valentin
Scenografi Josefin Hinders
Ljusdesign Jonatan Winbo
Kostymdesign Pontus Pettersson

Ges inom ramen för Dramaten&, i samarbete med Cullbergbaletten och Luger.

NEAR, den 13-14 september, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean och Eleanor Bauer. Foto: Fredrik Andersson Andersson
Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean och Eleanor Bauer. Foto: Fredrik Andersson Andersson
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

PRESSINBJUDAN - Dramaten bjuder in till öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Antante12.2.2019 09:58:00Pressinbjudan

Den 21 februari välkomnas press till en öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Andante, som han också regisserar. Lars Norén inleder med en kort presentation av pjäsen som är första satsen i ett verk om åldrande och avsked. Därefter fortsätter repetitionerna. Möjligheter att filma, fotografera och ta upp ljud kommer att finnas. Efter repetition finns möjlighet för intervjuer/samtal med skådespelarna. Kl. 10.45 Dörrarna till Lilla scenen öppnas Kl.11.00-11.45 Repetitioner med inledande presentation Kl. 11.45-12.30 Intervjuer med ensemble Obs! Intervjuer kan endast göras med skådespelarna. Vänligen meddela önskemål på förhand! Osa: senast fredag 15 februari till pressinbjudan@dramaten.se Varmt välkomna! Andante har urpremiär den 1 mars på Lilla scenen, medverkar gör; Marika Lindström, Per Mattsson, Sten Ljunggren, Monica Stenbeck, Carl Magnus Dellow , Erik Ehn och Nina Fex. Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund/Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum