Schibsted

Jonathan Jeppsson ny nyhetschef på Aftonbladet

Dela

Jonathan Jeppsson blir ny nyhetschef på Aftonbladet från och med årsskiftet. Han kommer att leda nyhetsredaktionen tillsammans med Hanna Olsson. – Med Jonathan Jeppsson får vi en erfaren chef som kan det viktigaste av allt, Aftonbladets journalistik och tilltal, säger redaktionschef Michael Poromaa.

Jonathan Jeppsson, tillträdande nyhetschef på Aftonbladet.
Jonathan Jeppsson, tillträdande nyhetschef på Aftonbladet.

Jonathan Jeppsson, 46, kom till Aftonbladet redan 2000. Han började på Sportbladet innan han några år senare, 2009, blev redaktör på nyhetsredaktionen. De senaste fyra åren har han lett Aftonbladets samhällsredaktion och ansvarat för tidningens politikbevakning.

– Jag brinner verkligen för Aftonbladet och Aftonbladets journalistik. Det ska bli roligt att få jobba med nyhetsdesken, det är en oöverträffad lagmaskin både vid stora nyhetshändelser och när det gäller att ta fram viktiga avslöjanden och engagerande berättelser, säger han.

I samband med att Jonathan Jeppsson går in som nyhetschef vid sidan om Hanna Olsson justeras nyhetsorganisationen för att göra chefsrollerna tydligare och nyhetsarbetet effektivare.

Hanna Olsson blir nyhetschef med ansvar för det snabba dagliga nyhetsflödet medan Jonathan Jeppsson har ett långsiktigt nyhetsfokus.

– Med Hanna och Jonathan på plats får vi en nyhetsorganisation som ger oss möjlighet att bli ännu mer flexibla i varje enskilt nyhetsläge. Samtidigt ger den också kraft att vara precis så fokuserad som vi måste vara i enskilda bevakningsområden. Läsarna kommer få en bättre sajt med den nya organisationen, säger Michael Poromaa.

I samband med att Jonathan Jeppsson tillträder som nyhetschef går arbetet vidare med att skapa en stor och flexibel nyhetsorganisation genom att också politikbevakningen lyfts in i nyhetsredaktionen, på samma sätt som rätts- och utrikesbevakningen.

Jonathan Jeppsson efterträder Martin Schori som tidigare i höstas utsågs till grävchef på Aftonbladet. I samband med att han tillträder som nyhetschef går Jonathan Jeppsson också in i Aftonbladets redaktionsledning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jonathan Jeppsson, tillträdande nyhetschef, Aftonbladet. Telefon: 070-266 23 97. E-post: jonathan.jeppsson@aftonbladet.se.
Michael Poromaa, redaktionschef, Aftonbladet. Telefon: 070-579 23 62. E-post: michael.poromaa@aftonbladet.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jonathan Jeppsson, tillträdande nyhetschef på Aftonbladet.
Jonathan Jeppsson, tillträdande nyhetschef på Aftonbladet.
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum