Jönköpings kommun

Jönköping Airports vd slutar

Dela

Jönköping Airports vd Rony Forsberg lämnar sin tjänst på egen begäran. Forsberg har varit vd för flygplatsen sedan april 2017 och nu väntar andra åtaganden.

- Det är aldrig rätt tajming att lämna eller byta jobb, men med tanke på rådande situation så är det bättre att en annan kraft får ta vid för att tillsammans med en ny styrelseordförande möta framtidens utmaningar, säger Rony Forsberg.

Jönköping Airport AB är ett kommunägt bolag som driver och utvecklar flygplatsen i Jönköpings kommun. Coronapandemin har ytterligare inneburit stora påfrestningar för flygplatsen.

- Jönköping Airport står inför viktiga strategiska beslut som kommer att vara krävande och som förutsätter tid. Hela branschen befinner sig i ett mycket svårt läge. Rony har varit en engagerad ledare som gjort sitt yttersta för bolaget i denna osäkra tid. Jag har stor respekt för det han bidragit med och vill från Rådhus AB tacka honom för hans arbete, säger Ilan De Basso, kommunalråd (S) och ordförande i Rådhus AB.

Kontakt:

Rony Forsberg vd

036 - 31 12 01

rony.forsberg@jkgairport.se

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Första vaccineringen i Jönköpings kommun sker på söndag23.12.2020 14:17:00 CETPressmeddelande

Jönköpings kommun kommer att påbörja vaccineringen mot covid-19 på söndag, den 27 december. Socialförvaltningen kommer att få 20 doser av vaccinet mot covid-19 i helgen och kommer då att vaccinera 20 personer som bor på ett av kommunens äldreboenden. Vilket äldreboende är ännu inte fastställt, inte heller vilken tid vaccineringen kommer att genomföras. Vaccineringen kommer att ske i hyresgästernas lägenheter. Med tanke på risk för smittspridning och de boendes integritet kommer kommunen inte kunna garantera medias möjlighet att bevaka denna händelse på plats. Därför planeras ett pressmeddelande att publiceras så snart det är möjligt efter att vaccineringen genomförts, med bilder från den första vaccineringen och en intervju med en person som fått vaccinet. Eventuellt kommer även en presskonferens med olika representanter att genomföras någon timme efter att pressmeddelandet skickats ut. Information om ifall det blir presskonferens kommer att stå i pressmeddelandet på söndag. Kontakt St

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum