Patent- och registreringsverket

Jönköping slår Kalmar och Kronoberg i småländsk patentliga

Dela

Jönköping slår grannlänen i Småland när det gäller antalet patentansökningar, det visar helt nya siffror från PRV, Patent- och registreringsverket.

- Hela åtta patentansökningar per 100 000 invånare har kommit in till PRV från Kronoberg. Näst bäst i Småland är Kalmar län med sex patentansökningar per 100 000 invånare. Jönköpings län hamnar i botten i patentstriden med endast två patent per 100 000 invånare, säger Mattias Arvidsson, chefskontroller på PRV.

När det kommer till varumärken är Jönköping fortfarande i topp, 38 varumärkesansökningar per 100 000 invånare placerar Jönköping på en hedrande första plats. Striden mellan de småländska länen är jämn och Kronoberg hamnar på andra plats med 36 varumärkesansökningar per 100 000 invånare, tätt följt av Kalmar med 32.

Statistiken är framtagen exklusivt för Småland och bygger på utdrag ur PRV:s databaser i november 2017.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registreringsverket) arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Genom att sprida kunskap om immateriella tillgångar och granska och registrera patent, varumärken och design skapar vi förutsättningar för en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum