Jönköpings kommun

Jönköpings kommun ser över säkerhetsrutiner efter inbrott

Dela

De senaste månaderna har det skett ett flertal inbrott i bland annat kommunala verksamheter, myndigheter och större företag runt om i Jönköpings län.

-   Vi har därför gått ut med intern information om hur våra medarbetare kan se över sina säkerhetsrutiner och vara extra uppmärksamma, säger Angelica Stigsson, säkerhetssamordnare på Räddningstjänsten i Jönköpings kommun.

Inbrotten har upptäckts vid olika tidpunkter på dygnet. Främst verkar det vara datorer och telefoner som är stulna.

Den 12 oktober stals ett flertal datorer och mobiltelefoner vid ett inbrott i Huskvarna stadshus. Tisdagen den 16 november skedde ytterligare ett försök där den misstänkta tjuven blev påkommen och då försvann från platsen. Den 17 november upptäcktes ett inbrott på Jordbruksverket.

- Kommunen har ett tätt samarbete med polisen i de här frågorna. Vi arbetar också aktivt med säkerheten tillsammans med våra verksamheter och de uppmaningar vi gått ut med nu handlar om att försvåra vid en eventuell stöld, säger Angelica Stigsson.

I informationen till medarbetarna påminns chefer och personal om att följa interna säkerhetsrutiner avseende lås och larm.

Gör det som går för att försvåra en stöld, exempelvis:

• Lås in din dator eller lägg den så den inte är synlig.

• Lås kontorsdörren och övriga utrymmen där bärbara datorer finns.

• Var uppmärksam på obehöriga vid in- och utpassering i byggnaden.

• Ser ni personer/fordon i eller runt er verksamhet som avviker så fråga om du kan hjälpa till på något sätt eller tipsa polisen på 114 14.

• Vid pågående brott, ring 112.

Nyckelord

Kontakter

Angelica Stigsson, säkerhetssamordnare

Telefon: 036-10 58 93

angelica.stigsson@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 143 400 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Pilotprojektet Syret Jkpg visar lokalerna på Kämpevägen26.10.2021 07:45:00 CEST | Pressinbjudan

Jönköpings kommun visar de två fastigheter på Kämpevägen som under de närmsta två åren ska ge tillfälligt rum åt projektet Syret Jkpg. En arena med högt i tak – för personer som vill ta sitt entreprenörskap inom kulturella och kreativa näringar till nästa nivå. Projektet Syret Jkpg är en pilot i syfte att ta reda på hur den här sortens verksamhet kan bedrivas i samverkan mellan region, kommun och Science Park. Från och med 1 november kan deltagarna i projektet flytta in på Kämpevägen 22 och sedan också 26. Vi berättar om lokalerna, visionerna och målsättningarna med projektet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum