Patent- och registreringsverket

Jönköpings län är bäst i landet på patent

Dela

Ny statistik från PRV visar att Jönköping är det län i landet som, om man räknar bort storstadsregionerna, skickade in flest patentansökningar i Sverige förra året.

76 patentansökningar kom in till PRV från Jönköping 2017. Det är något färre än 2016 då det kom in 98 ansökningar. Men eftersom antalet nationella patentansökningar i landet som helhet har minskat räcker det ändå till en topplacering.

- Husqvarna AB står för nästan hälften av patentansökningarna från Jönköpings län (47%). Övriga patentansökningar kom från Fläkt woods, samt småföretag och privatpersoner i regionen, säger Stefan Hultquist, enhetschef på PRV.

Antal patentansökningar per kommun i Jönköpings län 2017

Jönköping 62
Värnamo 5
Gislaved 4
Vaggeryd 3
Habo 1
Tranås 1

Antal patentansökningar från Jönköpings län de senaste åren

2017 76 st
2016 98 st
2015 59 st
2014 55 st
2013 55 st
2012 49 st

Kontakter

Om

Patent- och registreringsverket
Patent- och registreringsverket
Vallhallavägen 136
102 42 Stockholm

08-782 27 00http://www.prv.se

PRV (Patent- och registeringsverket) är centret för immateriella rättigheter. PRV arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Genom att sprida kunskap om immateriella tillgångar och granska och registrera patent, varumärken och design skapar vi förutsättningar för en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Idag lanserar PRV Upphovsrättsskolan – en skolplattform för lärande om upphovsrätt11.3.2019 08:25:48 CETPressmeddelande

Varje gång som barn och unga använder surfplattor, datorn eller sina telefoner möts de av mängder med bilder, filmer, musik mm. Det blir allt svårare att avgöra vad som är tillåtet och inte, är det okej att dela bilder? Ladda hem filmen? Eller göra en meme av Marie Kondo? PRV har genom flertalet undersökningar sett att kunskapen om upphovsrätt är låg och därför lanseras nu Upphovsrättsskolan, en sajt med pedagogiskt innehåll riktad till elever i grundskolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum