Jönköpings kommun

Jönköpings rosor finast i världen - Rosariet får internationellt pris

Dela

World Federation of Rose Societies (WFRS) har tilldelat Award of Garden Excellence till Rosenlunds rosarium. Totalt var det 12 nominerade rosarium från hela världen.

– Det känns jättestort och roligt att få det här priset. Vi är väldigt glada och stolta. Det sätter rosariet och Jönköpings kommun på kartan internationellt och bidrar till att intresset för rosariet och vår kommun ökar. Fler internationella besökare från exempelvis Japan har redan visat intresse för att besöka vårt fina rosarium, säger Camilla Lagerstedt, trädgårdsingenjör på Jönköpings kommun.

Rosenlunds rosarium vinner priset för att:

Rosenlunds rosarium är en estetisk vacker och välskött anläggning. Rosariet är tillgänglig och öppet dygnet runt, utan några entréavgifter och det finns ett mycket brett sortiment av rosor. Skyltarna i rosariet är pedagogiska och ger information om respektive rosgrupp och sort. Jönköpings kommun visar att det går att ha ett fantastiskt rosarium även i dessa nordliga breddgrader.

Priset delas ut var tredje år och Rosenlunds rosarium var det första och enda rosariet från Sverige som var nominerat. Rosenlunds rosarium finns nu med på listan tillsammans med andra fantastiska rosarium så som Rudolf W. van der Goot Rose Garden, Roseraie Princesse Grace de Monaco och Il Roseto Botanico ‘Carla Fineschi’och Rosarium Sangerhausen.

Hjärnan bakom rosariet

Skaparen av rosariet är Björn Kalin, landskapsarkitekt på Jönköpings kommun. Han är arkitekten bakom rosariet och har tillsammans med kollegor, parkarbetare och anläggare jobbat i drygt 25 år med utformningen av rosariet. Björn är idag pensionerad och Camilla Lagerstedt, trädgårdsingenjör på Jönköpings kommun ansvarar nu för anläggningen vad gäller planering och utveckling.

Nyckelord

Kontakter

Camilla Lagerstedt,
Trädgårdsingenjör,
Telefon: 036-10 25 32
E-post: camilla.lagerstedt@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 144 699 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum