Jönköpings kommun

Jönköpingsförslaget ersätter Medborgarförslaget

Dela

Den 27 januari tar kommunfullmäktige beslut om lanseringen av Jönköpingsförslaget, ett e-förslag som kommer att ersätta det som tidigare kallats medborgarförslag.

Jönköpingsförslaget är en del av kommunens arbete med att stärka den lokala demokratin. Alla som är folkbokförda i Jönköpings kommun har rätt att lämna ett Jönköpingsförslag samt att rösta på ett inlämnat förslag. Förslagen publiceras i en e-tjänsteplattform där alla som loggat in kan läsa och stödja det. Den som inte vill eller har möjlighet att lämna sitt förslag digitalt kan göra det över disk på valfritt kommunalt bibliotek, på Kontaktcenter i Juneporten, Rådhuset i Jönköping eller Stadshuset i Huskvarna.

Tack vare Jönköpingsförslaget kan alla, förtroendevalda politiker, tjänstepersoner och andra kommuninvånare, se vad som engagerar enskilda invånare. Det är ett bra sätt för kommunen att få input kring hur verksamhet och service kan förbättras och utvecklas

Ärendet behandlas i kommunfullmäktige den 27 januari. Om det får grönt ljus sker lansering av det digitala förslaget i början av februari.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Presskonferens angående föroreningarna i kvarteret Obygden13.5.2022 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att komma till rätta med föroreningarna i kvarteret Obygden går vidare in i ett viktigt skede. Sedan flera år tillbaka har Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen, i nära dialog med de boende i området, arbetat med projektet. Syftet är att hitta ett åtgärdsalternativ för de föroreningar som en gammal kemtvättsverksamhet lämnat efter sig i ett bostadsområde i centrala Jönköping. Media hälsas välkomna till en presskonferens där företrädare för Jönköpings kommun, SGU och Länsstyrelsen kommer att berätta mer vad som händer i projektet på kort och lång sikt. Tid: Måndag 16 maj klockan 12.30 Plats: Rådhuset, Galleriet (plan 2) i Jönköping Presslegitimation kan krävas. Presskonferensen kommer att sändas live på www.jonkoping.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum