Jönköpings kommun

Jönköpingslinjen ersätter Telefonvän

Dela

Nu görs Telefonvän om till Jönköpingslinjen. Den nya telefonlinjen är mer tillgänglig och riktar sig till dig som har passerat 50 år och vill prata med andra människor i Jönköpings län.

För den som tycker om att prata med folk och vill lära känna fler människor i Jönköpings län finns nu Jönköpingslinjen. Den som ringer in kopplas ihop i gruppsamtal om max fem personer. Linjen är bemannad med personal de första femton minuterna, men samtalen pågår så länge deltagarna vill.

- Det är en arbetskonsulent som bemannar telefonen mellan 13.30 och 13.45. Syftet med det är att när någon ringer in så ska det finnas en person som svarar och välkomnar en, då det ibland tar ett tag innan de andra deltagarna kommer in, säger Caroline Fronér, föreningsutvecklare med särskilt uppdrag.

Nytt namn och ny funktion
Tidigare hette linjen Telefonvän, men nu har den alltså bytt namn och samtidigt har det blivit enklare att koppla upp sig i ett samtal med hjälp av en sifferkod som man trycker in på sin telefon.

- Tjänsten Telefonvän har verkligen varit uppskattad hos deltagarna, många har varit tacksamma för att det startades upp en ”social kontaktyta” som är användarvänlig för äldre. De tycker det är roligt att lära känna nya människor och utbyta tankar och berättelser, något som under en pandemi blir enklare med en tjänst som Jönköpingslinjen, fortsätter Caroline Fronér.

Samtalen kostar inte mer än ett vanligt telefonsamtal och linjen är öppen från klockan 13.30 måndagar, onsdagar och fredagar. Den som vill delta i ett samtal ringer till kontaktcenter på telefonnummer 036-105000, eller 0850005000 och anger kod 036001. Är samtalet fullt anger man istället kod 036002, dvs deltagaren ändrar bara sista siffran till en högre.

För mer info: www.jonkoping.se/jonkopingslinjen

Kontakt:

Caroline Fronér
Föreningsutvecklare
Kultur- och fritidsförvaltningen
Tfn 036-102113, 0721-998365
carolin.froner@jonkoping.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Miljardsatsning på framtidens äldreboenden24.2.2021 09:00:00 CETPressmeddelande

För att möta framtidens behov investerar kommunen en miljard kronor i fyra äldreboenden de närmaste åren. Media bjuds in till en pressträff vid nya Vilhelmsrogården, som precis börjat att byggas, för att få veta mer om satsningarna. Med på pressträffen är kommunalråd Ilan de Basso (S), Ann-Marie Hedlund (L) och Karin Widerberg (S) (ordförande respektive 1:e vice ordförande i äldrenämnden). Tänk på att hålla avstånd till varandra under pressträffen. Tid: 25 februari klockan 10.30 Plats: Vilhelmsrogården, Strandängen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum