Skara stift

Jorden runt med Världens barn

Dela

Act Svenska kyrkan är en del av Världens Barn-insamlingen som pågår nu. Onsdag 29 september finns möjlighet att vara med och gå eller springa för Världens barn tillsammans med maratonlöparen Håkan Jonsson och biskop Åke Bonnier.

Foto: Svenska kyrkan/IKON
Foto: Svenska kyrkan/IKON

Konsekvenserna av pandemin slår hårt mot barn. I många länder har skolorna helt stängt ner, med risk för att eleverna inte återvänder. Färre barn vaccineras mot sjukdomar och fler barn än tidigare utsätts för våld och andra övergrepp. 

Onsdag 29 september mellan 17.00 och 18.30 finns möjlighet att gå eller springa för Världens barn. Slingan går i kvarteren runt Skara domkyrka med utgångspunkt vid stiftskansliet i Skara. Biskop Åke Bonnier är med och springer och även läkaren och maratonlöparen Håkan Jonsson, som har sprungit maraton på jordens alla kontinenter.

Insamlingen till Världens barn görs genom att swisha minst 10 kronor per varv. Varven räknas på TV-galan ”Tillsammans för Världens Barn” 1 oktober 20:00 i SVT1, då resultatet presenteras om hela Sverige lyckats ta sig jorden runt.

Mer information finns på varldensbarn.se 

Nyckelord

Kontakter

Josefin RoosPressekreterare

Kontaktperson för biskop Åke Bonnier samt stiftsstyrelse, domkapitel och prästlönetillgångarna i Skara stift.
Även länk till församlingar i Skara stift och besvarar frågor gällande kyrkovalet.

Tel:0511-262 43Tel:0708-58 55 19josefin.roos@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: Svenska kyrkan/IKON
Foto: Svenska kyrkan/IKON
Ladda ned bild

Om

Skara stift
Skara stift
Skoltorget 1
532 31 Skara

+46(511)26200https://www.svenskakyrkan.se/skarastift

Skara stift är det äldsta av Svenska kyrkans stift och bildades år 1014. Stiftet består av 109 församlingar samlade i 42 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.
Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarna och stärka deras förmåga att fullgöra den grundläggande uppgiften: fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige som består av folkvalda. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar. Stiftskansliet finns i Skara. Domkyrka är Skara domkyrka och biskop sedan 2012 är Åke Bonnier.

Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Skara stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skara stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum