Moderaterna i EuropaparlamentetModeraterna i Europaparlamentet

Jörgen Warborn tar plats i Europaparlamentets AI-utskott

Dela

Jörgen Warborn (M) tar plats i Europaparlamentets nya utskott för artificiell intelligens. Utskottet kommer under ett års tid särskilt arbeta med frågor kopplade till digitalisering och AI.

Europaparlamentet har beslutat att inrätta ett antal nya särskilda utskott. Ett av dem kommer enbart fokusera på frågor kopplade till artificiell intelligens. I dag tillkännagavs utskottets sammansättning och det står klart att Jörgen Warborn tar plats i AI-utskottet.

- Europa måste ta ledartröjan i världen vad gäller digitalisering och artificiell intelligens. I dag halkar vi efter USA och Kina på ett oroväckande sätt. Ska vi stå oss i framtidens ekonomi, så måste EU växla upp rejält. Vi behöver få på plats regelverk som sporrar digital utveckling och stärker innovationsklimatet. Jag ser fram emot att driva på inom detta viktiga område, säger Jörgen Warborn.

Jörgen Warborn arbetar i dag i utskottet för internationell handel, budgetutskottet och transportutskottet. Warborn kommer nu också arbeta i det särskilda utskottet för artificiell intelligens, som suppleant.     

Kontakter

Lina Stenlund, presskontakt, lina.stenlund@ep.europa.eu, +32 485 911 164

Elin Hansson, kommunikationsansvarig, elin.hansson@ep.europa.eu, +46 70 559 64 24

Om

Moderaterna i Europaparlamentet
Rue Wiertz 60
1047 Bryssel

https://moderaterna.se/europaparlamentariker

Under mandatperioden 2019-2024 har Moderaterna fyra mandat i Europaparlamentet. Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn och Arba Kokalari är Moderaternas Europaparlamentariker. I parlamentet tillhör Moderaterna den största partigruppen, EPP.  

Följ Moderaterna i Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna i Europaparlamentet

Arba Kokalari utses till förhandlare för EU:s nya lag för digitala plattformar25.1.2021 08:20:26 CET | Pressmeddelande

EU ska anta en helt ny lagstiftning för hur innehåll på internetplattformar ska hanteras – Digital Services Act. Lagen kommer att avgöra hur såväl sociala medier som e-handlare kan agera i EU. Arba Kokalari (M) har utsetts till den största partigruppen, EPP:s, ansvariga förhandlare för lagstiftningen. Hon blir den enda svenska Europaparlamentarikern vid förhandlingsbordet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum