Dramaten

José González med The String Theory på Dramaten i höst

Dela

Efter hyllade turnéer tillsammans står det nu klart att José González och kammarorkestern The String Theory besöker Dramaten för en konsert den 16 september. Biljetterna släpps imorgon den 27 april klockan 12.

Jose González. Foto: Malin Johansson
Jose González. Foto: Malin Johansson

Göteborgssonen José González har framfört sina många låtskatter i en mängd olika konstellationer genom åren. Oavsett om han har spelat själv, med band eller med gruppen Junip har hans spröda stämma alltid format och förädlat ljudbilderna. Första gången González samarbetade med artistkollektivet och kammarorkestern The String Theory var 2011 under en hyllad och omtalad Europaturné. Två musikaliska världar kolliderade, och i det mötet skapades något helt nytt.

2015 släpptes González senaste alster Vestiges & Claws med avskalade ljudbilder och smittsamma rytmer. Med det albumet i bagaget turnerade han sedan land och rike runt och gjorde bland annat ett hyllat framträdande på Way Out West.

The String Theory är en experimentell kammarorkester med rötter i både Berlin och Göteborg. Dirigenten PC Nackt har tidigare arbetat med filmskaparen Wim Wenders och är sedan 2011 kollaboratör med Sascha Ring, mer känd som elektroniska musikern Apparat.

Jose González med The String Theory, den 16 september, Stora scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jose González. Foto: Malin Johansson
Jose González. Foto: Malin Johansson
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?5.9.2018 08:58Pressmeddelande

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum