Schibsted

Josefina Levin ny HR-chef på Svenska Dagbladet

Dela

Josefina Levin, idag HR-chef på Schibsted Growth, blir ny HR-chef på Svenska Dagbladet. ”Med en imponerande kompetens kring hur man utvecklar en organisation och erfarenhet från att arbeta med en mängd start-up-bolag passar Josefina Levin väldigt väl in i den förändringsresa Svenska Dagbladet nu är inne i”, säger tf publisher Anna Careborg.

Josefina Levin tillträder som HR-chef på Svenska Dagbladet den 1 december.
Josefina Levin tillträder som HR-chef på Svenska Dagbladet den 1 december.

Svenska Dagbladet genomför just nu det största förändringsarbetet på många år, med målet att om tre år ha nått en position som fullt ut svarar mot de krav läsarna ställer på en modern tidning online. HR-chefen har en viktig roll i det arbetet.

– Jag är väldigt glad över att Josefina Levin kommer till oss på Svenska Dagbladet.   Tajmingen är perfekt. Med sin gedigna erfarenhet i kombination med nytänkande får Josefina Levin en avgörande roll i vårt arbete för att skapa en modern arbetsplats, präglad av framåtfokus, samarbete och transparens, säger Anna Careborg. 

Josefina Levin kommer närmast från rollen som HR-chef för Schibsted Sveriges Growth-bolag. Innan dess har hon en lång bakgrund som HR-chef inom bland annat telecom- och fintech-branschen. Hon började inom Schibsted 2012 och kom då från Canon. 

– Svenska Dagbladet är inne i ett spännande utvecklingsarbete som jag ser så mycket fram emot att bli en del av. Jag har alltid sett SvD som en arbetsplats med sund kultur och  kompetenta och trevliga medarbetare. Dessutom är tidningens uppdrag för ett demokratiskt samhälle angeläget och extra viktigt i dessa tider. Inte minst därför känns det fint att få detta förtroende. Jag är förväntansfull och glad och hoppas kunna tillföra energi, samt min erfarenhet från många år inom HR, säger Josefina Levin. 

Josefina Levin går också in i SvD:s ledningsgrupp. 

Hon tillträder tjänsten den 1 december, fram till dess fortsätter Martina Ehn att ansvara för HR på SvD. När den nya organisationen är på plats fortsätter Martina Ehn som HR-chef på Aftonbladet, en roll hon hittills haft parallellt med HR-ansvaret på Svenska Dagbladet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anna Careborg, tf publisher, Svenska Dagbladet. E-post:anna.careborg@svd.se.
Josefina Levin, tillträdande HR-chef Svenska Dagbladet. Tel: 070-416 61 13. E-post: josefina.levin@schibsted.com.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Josefina Levin tillträder som HR-chef på Svenska Dagbladet den 1 december.
Josefina Levin tillträder som HR-chef på Svenska Dagbladet den 1 december.
Ladda ned bild
Anna Careborg, tf publisher, Svenska Dagbladet.
Anna Careborg, tf publisher, Svenska Dagbladet.
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Rethinking things since 1839

Schibsted kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Insurello tar in ytterligare 75 miljoner kronor för internationell expansion - Schibsted bland investerarna26.6.2020 15:52:56 CESTPressmeddelande

Insurello, som hjälper konsumenter att få rätt ersättning från försäkringsbolag, tar in ytterligare 75 miljoner kronor i en investeringsrunda, ledd av Inventure med Schibsted som co-lead. Även Luminar Ventures fortsätter att investera i bolaget. De nya storinvesteringarna kommer efter Insurellos förvärv av Ifdelayed som hjälper privatpersoner att få rätt mot flygbolag vid förseningar, och ska nu bana väg för en internationell expansion.

Fansen kan sätta färg på Sportbladets bakgrund i Unibets nya kampanj22.6.2020 11:45:00 CESTPressmeddelande

Lagom till den allsvenska premiären kan alla fans nu låta sitt favoritlag färga Sportbladets bakgrund – med både klubbens färger och emblem som en integrerad del av sajten. En lösning utvecklad av Schibsted Tailor Made Solutions tillsammans med Unibet. ”Ett klockrent sätt för oss att engagera supportrarna och låta deras kärlek till klubben synas”, säger Raúl Valencia López, marknadschef på Unibet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum