1000 Möjligheter

Josefine Karlsson tar över 1000 Möjligheters stödverksamhet

Dela

Stiftelsen 1000 Möjligheter har rekryterat psykologen Josefine Karlsson som ansvarig för stödverksamheten. I uppdraget ingår att leda stiftelsens volontärer samt att bemanna 1000Mottagningen, dit alla under 25 år som blivit utsatta för sexuellt våld, våld i nära relation och prostitution kan vända sig för stöd och hjälp.

Josefine Karlsson är legitimerad psykolog och förestår stödverksamheten på 1000 Möjligheter.
Josefine Karlsson är legitimerad psykolog och förestår stödverksamheten på 1000 Möjligheter.

Att besöka mottagningen är gratis och ingen remiss behövs. Det finns möjlighet till enskilda samtal, samtal i grupp och stöd online. Den som vill kan ta med sig en kompis eller annan stödperson första gången. 1000Mottagningen finns i Stockholm.

Josefine Karlsson är legitimerad psykolog från Linköpings Universitet. Hon kommer närmast från vårdcentral och har tidigare bland annat arbetat inom BUP.

– Många av de som tar kontakt med oss har själva upplevt – eller har insett att de utsätter andra – för sexuellt, psykiskt, fysiskt eller digitalt våld. Ibland söker man stöd åt en kompis eller pojkvän. Alla unga är välkomna, säger Josefine Karlsson.

Om en person under det att behandlingen pågår kommer fram till att hen vill anmäla ett övergrepp till polisen hjälper 1000 Möjligheter till även med det. 1000Mottagningen ordnar då kontakt med ett målsägandebiträde och fortsätter att finnas med som stöd före, under och efter rättsprocessen.

– Med Josefine på plats kan en ung person få hjälp hela vägen från det första stödsamtalet – vid behov även traumabehandling – till coachmöten och hjälp att skapa strategier för att hantera vardagen och framtiden. Sedan finns våra volontärer där för den som vill ha kompletterande socialt stöd, säger Zandra Kanakaris, generalsekreterare på 1000 Möjligheter.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Josefine Karlsson är legitimerad psykolog och förestår stödverksamheten på 1000 Möjligheter.
Josefine Karlsson är legitimerad psykolog och förestår stödverksamheten på 1000 Möjligheter.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

1000 Möjligheter
1000 Möjligheter
Eriksbergsgatan 46
114 30 Stockholm

0709-553153http://1000mojligheter.se/

1000 Möjligheter är en politiskt och religiöst oberoende stiftelse som arbetar med våld i ungas nära relationer och unga i prostitution. Verksamheten startades 2010 som Sveriges första ungdomsjour, och utöver stödarbetet bedrivs även förebyggande arbete särskilt inriktat på unga killar. Målet är att uppnå ett jämställt och jämlikt samhälle fritt från våld.

Följ 1000 Möjligheter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från 1000 Möjligheter

Två år efter Tova Mobergs död – killars våld mot tjejer fortsatt stort problem15.5.2019 08:28:46 CESTPressmeddelande

Idag är det två år sedan 19-åriga Tova Moberg hittades död, mördad av den expojkvän som under lång tid förföljt, hotat, kränkt och misshandlat henne. Sedan dess har medvetenheten om unga mäns och killars våld mot tjejer ökat, men problemet är fortfarande mycket stort. Det vill Stiftelsen 1000 Möjligheter, som driver den nationella stödchatten ungarelationer.se, uppmärksamma genom två filmer som idag börjar rulla i sociala medier.

Häftet OKEJ SEX ska lära unga om samtycke och förebygga våld29.6.2018 08:00:00 CESTPressmeddelande

Den 1 juli träder den nya sexualbrottslagstiftningen, ofta kallad samtyckeslagen, i kraft. Men lagen är bara första steget. Nu krävs stora utbildningsinsatser för att informera om vad den innebär. Stiftelsen 1000 Möjligheter, som arbetar med unga som utsätts – eller utsätter andra – för våld, har därför tagit fram OKEJ SEX, ett häfte om samtycke och om att förebygga våld och sexuella övergrepp.

Ny nationell stödlinje ska minska våldet i ungdomars förhållanden19.9.2016 09:17:00 CESTPressmeddelande

De allra flesta är överens om att vi behöver stoppa mäns våld mot kvinnor. Trots detta har det gjorts förvånansvärt få satsningar på en av de viktigaste förebyggande åtgärderna: att motverka våldet i barns och ungdomars förhållanden. Därför storsatsar stiftelsen 1000 Möjligheter på en nationell stödlinje som kommer finnas till både för den som är förövare och den som blir utsatt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum