Järfälla Kommun

Jourlägenheter till våldsutsatta i Järfälla

Dela

Socialnämnden i Järfälla och bostadsbolaget Järfällahus AB har kommit överens om att erbjuda lägenheter till drabbade av våld i nära relationer.

Överenskommelsen är resultatet av kommunens uppdrag att i samarbete med Järfällahus AB erbjuda lägenheter till jourverksamhet inom individ-och familjeomsorgen. Lägenheterna ska erbjudas till personer som har behov av en tillfällig boendelösning med anledning av att det förekommit eller förekommer våld i en nära relation.

– Det här är ett exempel på det arbete mot relationsvåld som pågår i Järfälla. Jourlägenheterna fungerar som en tillfällig lösning när kvinnor och barn behöver skydd, säger Dan Engstrand (M), kommunalråd och ordförande i socialnämnden.

Järfälla har trygghetsfrågorna och kvinnofrid högt på agendan och arbetet med att motverka relationsvåld pågår inom många verksamheter.

– Vår relationsvåldsmottagning erbjuder bra stöd till den som redan har blivit utsatt eller utsätter andra. Men ingen ska behöva känna sig otrygg i sitt eget hem och vi tittar hela tiden på hur vi kan utveckla våra förebyggande och stödjande insatser, säger Dan Engstrand.

Under hela november har ”En månad fri från våld” pågått, ett samarbete mellan nordvästkommunerna för att synliggöra och öka kunskapen om relationsvåld, bland annat genom kompetensutveckling för personal som möter våldsutsatta.

Nyckelord

Kontakter

Dan EngstrandKommunalråd och ordförande i socialnämnden

Presskontakt John Backvid, 08-58028651

Tel:08-580 286 51

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och flerbesökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Serneke och Järfälla avtalar om stadsutveckling med idrott och kultur i centrum15.12.2020 07:15:00 CETPressmeddelande

Järfälla kommun och Serneke tecknar köpe- och exploateringsavtal för utveckling av sju kvarter om totalt 130 000 kvm BTA i Barkarby. Serneke planerar för en blandstad med stort inslag av idrott och kultur med Stockholmregionens första skidslinga inomhus i kombination med kontor, hotell, konferens, bostäder, handel och service. Kvarteren ligger i direkt anslutning till Barkarby station, ett av Stockholmsregionens största framtida trafiknav.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum