Europaparlamentet

Journaliststipendium till Europaparlamentet i Strasbourg

Dela

Vilka är höstens hetaste frågor på EU-nivå? Nu kan du söka resestipendium för att delta i en pressresa till Europaparlamentet i Strasbourg den 13-16 september för att följa den årliga debatten om tillståndet i EU.

I anslutning till den årliga debatten om tillståndet i EU, som sätter agendan för EU det kommande året, bjuder Europaparlamentet in svenska journalister till höstens första plenarsammanträde i Strasbourg.

På plats i Strasbourg får du följa EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens linjetal och den efterföljande debatten i Europaparlamentets kammare om tillståndet i EU. Samtidigt får du chansen att träffa svenska ledamöter, lära dig mer om Europaparlamentets arbete och höstens viktigaste EU-frågor. Det finns även tid för egna intervjuer.

Stipendiet:

  • Avser plenarsammanträdet 13–16 september.
  • Förutsätter att du är yrkesverksam journalist.
  • Omfattar en resa från närmaste flygplats eller tågstation i Sverige till Strasbourg och tillbaka i ekonomiklass samt ett schablonbelopp på 360 euro som ska bidra till att täcka övriga kostnader som boende och uppehälle.

Journalister kan också delta i programmet på bekostnad av det egna mediehuset.

Covid-19-åtgärder:

Ansökan:

Via länken ovan finns även möjlighet att ansöka om stipendium till Europaparlamentets plenarsammanträde i Strasbourg i oktober, november eller december 2021.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum