Göteborg & Co AB

Jubileumssatsning: 16 platser som gör det lättare att umgås

Dela

Nu finns det 16 platser i Göteborg som gör det lättare att umgås utan att det kostar något. ”Din plats i staden” är en jubileumssatsning där Trafikkontoret och Park- och naturförvaltningen med stöd av Göteborg & Co har tagit fram nya platser samt förbättrat befintliga. Kolla in hela listan!

Sittmöbler på Lilla Nygatan. Foto: Trafikkontoret Göteborgs stad.
Sittmöbler på Lilla Nygatan. Foto: Trafikkontoret Göteborgs stad.

Satsningen ”Din plats i staden”kom till som en del av Göteborgs 400-årsjubileum och har också fått extra medel med anledning av covid-19. Med fler utomhusplatser och miljöer blir det lättare att umgås inne i stan under pandemin. Dessa syns på stan under parollen Ta plats.

– Vi har tagit fram många små oaser där det ska kännas okej att mötas eller ta med sin hämtmat och sitta ner och äta, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

Platserna är inredda enligt ett koncept med utvalda färger och möbler, som ska kännas igen och som också är flyttbara.

– Vi vill nyttja de fina, men ibland oanvända, platser som redan finns och göra de tillgänglig för människor för att sitta, vila och mötas, säger Helena Karlsson Haner, planeringsledare och ansvarig för konceptet på trafikkontoret Göteborgs stad.

Nya och förbättrade platser
16 platser runt om i staden har i ett första skede valt ut. Här är sex av dem:

  • Holländareplatsen där dukan slå dig ner i en skön solsoffa, ta med något att äta eller utmana en vän eller främling i ett parti schack. Schackpjäser finns att låna från en lokal verksamhet.
  • Gröna Gatan finns nu Göteborgs första konstmarkmålning på en gata. Konstnären Hanna K-L har tolkat skolbarns tankar om framtiden och vad de vill säga till världen. Gröna Gatan är förutom ett konstverk också en gångfartsgata och här får de gående ta plats, därför finns också sittmöbler.
  • Lilla Nygatan/Bastionerna – här finns nu sittmöbler med bästa solläge. Njut av Vallgraven och grönskan.
  • Kungstorget får sommarkostym igen. Oväntade sittmöbler, färg, grönska och matplatser. Perfekt att ta med sig hämtmat.
  • Södra Larmgatan mittemot Pedagogen. Här testas nu en ny gatumöbel, på det som annars är två parkeringsplatser för bilar längs trottoaren. Med stort matutbud kan det också bli perfekt att äta sin hämtmat här. Dessutom ger möbeln parkeringsplatser för sparkcyklar och cyklar.
  • Flygande mattan är en väldigt omtyckt matta av konstgräs där det kan vara picknick, sagostunder och fotbollsturneringar. Kommer till Axel Dahlströms torg (juni), Vårväderstorget (juli), Hjällbo torg (augusti) och Kvilletorget (sept).

Här är hela listan: https://stadsutveckling.goteborg.se/dinplats/

Kontakter

Bilder

Sittmöbler på Lilla Nygatan. Foto: Trafikkontoret Göteborgs stad.
Sittmöbler på Lilla Nygatan. Foto: Trafikkontoret Göteborgs stad.
Ladda ned bild
Konstmarkmålning av Hanna K-L på Gröna Gatan. Foto: Trafikkontoret Göteborgs stad.
Konstmarkmålning av Hanna K-L på Gröna Gatan. Foto: Trafikkontoret Göteborgs stad.
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Elva hållbara upplevelser i Göteborg8.7.2021 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Som världens mest hållbara stad att besöka 2021, utsedd av Lonely Planet, erbjuder Göteborg många härliga hållbara upplevelser att njuta av i och runt staden. Tågförbindelserna hit är bra, nästan alla hotell är miljödiplomerade och du promenerar med lätthet runt till det mesta. Naturen finns runt knuten eller för den delen mitt i stan. Här ger vid dig elva upplevelser för en grönare svemester nu i sommar.

Göteborgs Kulturkalas 2021 – det största minsta någonsin30.6.2021 11:39:52 CEST | Pressmeddelande

När Göteborgs Kulturkalas drar igång den 20–22 augusti är det det minsta och samtidigt det största någonsin. Med nyheten Kulturpresenten, där du bokar och får hem din alldeles egna kulturupplevelse, och med programpunkter på 70 platser över hela Göteborg. Standup på Kajskjul 8, streamade konserter, konstvandring i Hammarkullen och Breakdance i Kviberg, välj din favorit från årets Kalas!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum