Ticket

Jul och nyår: årets semesterraketer

Dela

En blandning av sol, bad och storstad – så sammanfattas årets semesterraketer kring jul och nyår. När direktflygen till thailändska Phuket är färre än i fjol, vilket får konsekvensen lägre antal resebokningar, ökar istället grannregionen Krabi. Många svenska resenärer lockas även av storstäder som London, New York, Lissabon och Tokyo, som ökar kraftigt inför årets jul- och nyårsfirande enligt ny statistik från Ticket.

Tokyo populärt bland svenska jul- och nyårsfirare.
Tokyo populärt bland svenska jul- och nyårsfirare.

- Jul och nyår är populära helger för att resa utomlands, och eftersom årets röda dagar ger möjlighet till lång sammanhängande ledighet passar många på att besöka långväga resmål, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Vinterns mest populära resmål toppas som vanligt av Gran Canaria och Bangkok. Men det är inte dessa som ökar mest procentuellt. I fjol ökade främst nygamla resmål som Sydafrika, Gambia och Egypten, men i år är det istället främst fokus på andra delar av Asien än Thailand, samt europeiska storstäder, som får ett rejält uppsving i vinter. Kuala Lumpur är ett alltmer populärt avstamp för att utforska Sydostasien, och Tokyo – som ofta rankas som svenskarnas drömresmål nummer ett – är ett resmål för ett spännande, alternativt julfirande.

Lissabon har under de senaste åren varit en riktig bubblare bland weekendstäderna. Intresset för resor till Portugals mysiga huvudstad har inte avtagit och betydligt fler svenskar än i fjol väljer att fira in 2020 i Lissabon.

- Den svenska valutautvecklingen har inte varit fördelaktig för de flesta svenska resenärerna, vilket har gjort flera semesterländer dyrare, säger Katarina Daniels. Lissabon har visserligen euro som valuta, men det är en stad med fördelaktig prisbild med gott om mycket prisvärda boenden, restauranger och sevärdheter, tipsar hon.

En annan tydlig trend i vinter, som även gick att se i fjol, är ökningen av det etniska resandet. Etiopiens huvudstad Addis Abeba, som förra vintern ökade procentuellt sett mest av alla resmål, fortsätter att öka (+ 9 procent). Detta är, utöver det etniska resandet, en konsekvens av dels Ethiopian Airlines satsning på den skandinaviska marknaden och dels den positiva utvecklingen av landets politiska klimat och öppenhet.

Årets semesterraketer under jul- och nyårshelgerna

  1. Kuala Lumpur, + 111 procent
  2. Tokyo, + 100 procent
  3. Lissabon, +74 procent
  4. Zürich, + 71 procent
  5. Tallinn, + 34 procent
  6. London, + 21 procent
  7. Krabi, + 18 procent
  8. Istanbul, + 13 procent
  9. New York, + 8 procent

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m den 9 december 2019 med avresa den 18-31 december 2019.


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Tokyo populärt bland svenska jul- och nyårsfirare.
Tokyo populärt bland svenska jul- och nyårsfirare.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum