Julaftonsspecial i radion – unikt samarbete mellan Svenska kyrkan och Wolf FM

Dela

Svenska kyrkans församlingar i Dalarna storsatsar på att nå ensamma och isolerade genom en julaftonssändning i närradiokanalen Wolf FM. På gästlistan står bland andra Jenny och Susanna Kallur, Halla Alrefay, och Björn Skifs.

Klockan 12-14 på julafton går en ovanlig radiosändning ut över Dalarna. Det är Svenska kyrkan i samarbete med Wolf FM Radio som satsar på att förgylla årets julafton med en blandning av musik, julstämning och välkända dalaröster.

Sammantaget är det 20 församlingar som är involverade och programleder gör radioprofilen Mats Ingels tillsammans med diakon Emelie Kjellgren.

– Sändningen är en bra blandning som på olika sätt skapar julglädje. Ett bra exempel är Halla Alrefay, hon är så klok och vill med sin musik visa att det är möjligt att ta vara på det vi har i livet, säger Mats Ingels.

Under programmet kommer det att finnas möjlighet för lyssnarna att ringa in och önska musik, det blir intervjuer där både äldre och yngre röster får komma till tals. Björn Skifs talar bland annat om vikten av att prata över generationsgränserna och kommer även att avslöja familjens speciella jultradition på gamla prästgården utanför Stockholm.

Wolf FM som drivs i form av en ideell förening sänder till vardags 50- och 60-talsmusik. Under våren startade ett samarbete med Svenska kyrkan Falun som sände radiogudstjänster istället för att samlas i kyrkorna.

– Ur märkliga omständigheter kan det uppstå kreativa lösningar och samarbetet mellan Wolf FM är just en sådan, säger Emelie Kjellgren som är diakon i Falu pastorat och en av initiativtagarna till julsändningen. Eftersom vi inte kan ta emot några besökare i kyrkorna så besöker vi er så här istället.

Biskop Mikael Mogren är en annan av de röster som kommer att dyka upp i julens specialsändning, där en av höjdpunkterna kan vara den läsning av julevangeliet som kommer att göras på ett tiotal olika dialekter som talas i Dalarna.

– Det är ju fantastisk med detta landskap som har mångfalden inbyggd till och med i namnet - Dalarna. Olika dalar med olika dialekter, olika prägel och särart. Jag ser mycket fram mot att få lyssna på den här sändningen och tror den kan bli till glädje för många, säger han.

Här sänds En annorlunda jul

På julafton går sändningen En annorlunda jul ut kl. 12 på frekvensen 88,8 MHz. Befinner du dig utanför sändningsområdet går det bra att istället lyssna via webbplatsen wolffmradio.se.

Mer information och kontakt

Emelie Kjellgren, diakon Svenska kyrkan Falun
emelie.kjellgren@svenskakyrkan.se
Tfn: 076-940 64 11

Mats Ingels
matspingels@gmail.com
Tfn: 070-569 77 38

Nyckelord

Bilder

Ladda ned bild
Emelie Kjellgren, foto Madeleine Vagge
Emelie Kjellgren, foto Madeleine Vagge
Ladda ned bild
Mats Ingels
Mats Ingels
Ladda ned bild
Halla Alrefay
Halla Alrefay
Ladda ned bild
Björn Skifs, foto Peter Knutson
Björn Skifs, foto Peter Knutson
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum