Upplands Väsby kommun

Julbrev till tonårsföräldrar

Dela

Vårdnadshavare i Väsby uppmanas att prata med sina ungdomar om alkohol och narkotika inför jullovet. Upplands Väsby kommun använder julbrev som ett sätt att arbeta förebyggande.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Mysiga stunder med tända ljus, vinteraktiviteter och samvaro med barnen – eller en miljö som präglas av alkohol? Julen kan se helt olika ut för stora och små. Som en påminnelse skickar Upplands Väsby kommun, i samarbete med polis och räddningstjänst, ett brev till alla föräldrar om deras viktiga roll att förebygga att unga börjar använda tobak, alkohol eller narkotika.

- Vi vill uppmärksamma vuxna på deras otroligt viktiga roll som skyddsfaktor för att förebygga tonåringars tobak, alkohol- och narkotikadebut och var man som förälder kan vända sig vid frågor och funderingar, säger Caroline Ankarström som är kommunens brottsförebyggande strateg.

Upplands Väsby kommun har i många år prioriterat arbetet med att förebygga användning av tobak, alkohol, narkotika och dopning samt att minska de skador och problem som användningen för med sig. I julbrevet uppmanas föräldrar att prata med sina barn om tobak, alkohol och narkotika. Även skadegörelse i offentliga miljöer i samband med jul- och nyårshelgen är problem som kommunen hoppas att föräldrar pratar med sina barn om.

- Fundera också på vad du som vuxen förmedlar, som vårdnadshavare har du genom ditt beteende möjlighet att påverka din tonåring på ett positivt sätt

I julbrevet tipsar kommunen om vilka fritidsverksamheter som finns öppna för ungdomar under jullovet. Det kommer att finnas olika verksamheter öppna för alla mellan 12-20 år.

- Vi som arbetar förebyggande i Upplands Väsby kommun önskar alla vårdnadshavare och deras goa, glada och helt underbara ungdomar en god jul och ett gott nytt år!

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum