Sveriges Museer

Julen är tillbaka på museerna

Dela

I helgerna bjuder museerna på julstämning. Under förra året höll de flesta museer stängt, men nu kan museerna åter välkomna besökare på plats. Sveriges Museer har samlat en lista med mysiga julaktiviteter runt om i landet.

Julen på Kulturen i Blekingegården.
Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Julen på Kulturen i Blekingegården. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

– Äntligen en jul då vi kan besöka museerna igen. Vi har längtat efter rätta julkänslan på plats i museerna och samlat in julhändelser för alla åldrar på vår hemsida, säger Maria B Olofsson, tf. generalsekreterare Sveriges Museer.

Gör din egen nyårstuta på Scenkonstmuseet i Stockholm, ta hjälp i rimstugan på Västergötlands museum, åk slädfärder till bjällerklang på Jamtli i Östersund, följ med på visning i den stora konstsamlingen på Thielska galleriet med tema vinter och se världens största pepparkakshus på Länsmuseet Gävleborg, är några exempel från museer runt om i landet som välkomnar besökarna under helgerna.

Listan över museernas jultips hittar du på sverigesmuseer.se

Kontakter

Bilder

Julen på Kulturen i Blekingegården.
Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Julen på Kulturen i Blekingegården. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen
Ladda ned bild

Om

Sveriges Museer
Sveriges Museer
Box 4042
102 61 Stockholm

http://www.sverigesmuseer.se

Sveriges Museer bildades 2004. Vi tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Med cirka 230 medlemmar representerar vi stora delar av Museisverige.

Följ Sveriges Museer

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Museer

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum