Linköpings stift

Julig inramning av biskopsvisitation

Dela

11-15 december genomför biskop Martin Modéus visitation i Kärna församling i Linköping. Att visitationen äger rum strax före jul kommer att märkas, bland annat genom att en närproducerad julmusikal framförs.

Senaste gången det genomfördes visitation i Kärna var 19 år sedan. Då var Kärna en kyrklig samfällighet bestående av tre församlingar: Kärna, Kaga och Ledberg. Sedan 2014 är de tre församlingarna sammanslagna. Mycket har hänt på de här 19 åren.

- Vi som kyrka behöver hela tiden utvecklas utifrån vår samtid - men med samma grundbudskap och uppdrag. Det hänger bland annat ihop med en av kraftsamlingsfrågorna inför visitationen som vi valt att kalla för ”Angelägen gudstjänst”, säger Carl Jyllermark, församlingens kyrkoherde.

Eftersom visitationen äger rum under andra adventsveckan är det lägligt att framföra musikalen "En julnatt för länge sen". Den är skriven av församlingens medarbetare Daniel Byström, Annika Andersson och Ulrika Zander Haapaniemi.

Musikalen, som uruppfördes 2017 berättar julberättelsen ur värdshusvärden Hannibals perspektiv och är ett gott exempel på generationsöverskridande verksamhet. Deltar gör ett 70-tal personer i åldersspannet 7-70 år. 

Efter musikalen kommer biskop Martin Modéus att tala om varför och hur julen firas, med utgångspunkt i sin bok "Tradition och liv".

Program under visitationen

Onsdag 11 december
17.30 Biskopen håller föredrag om gudstjänsten, Kärna församlingsgård
18.30 Taizéandakt, Kärna kyrka. Kvällsförtäring i församlingsgården efteråt.

Torsdag 12 december
8.30 Morgonmässa, Kaga kyrka.
18.00 Musikalen ”En julnatt för länge sen”, Kärna kyrka. 19.15 Mingel med julplock i församlingsgården. Under kvällen talar biskop Martin Modéus om julens traditioner.

Söndag 15 december
11.00 Festmässa, Kärna kyrka. Efteråt visitationstal och förtäring i församlingsgården.

Kontakt
Carl Jyllermark, kyrkoherde 
carl.jyllermark@svenskakyrkan.se
013-23 05 52

Läs mer om biskopsvisitation här:
https://www.svenskakyrkan.se/linkopings-stift/visitation

Kontakter

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland. Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 100 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum